Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Thomas Cook: van toerismepionier naar faillissement

24 september 2019
Thomas Cook: van toerismepionier naar faillissement

Touroperator Thomas Cook organiseerde 178 jaar georganiseerde reizen, maar door de komst van online boekingen van goedkopere vliegtuigmaatschappijen en accomodatieplatformen heeft de toerismepionier faillisement moeten aanvragen. Mensen stappen tegenwoordig minder snel en vaak een reisbureau binnen. Daarnaast zijn de traditionele pakketreizen ook niet meer van deze tijd. Internet maakt het voor mensen mogelijk om vanuit de luie stoel hun vakantie zelf samen te stellen. 

Ard Schenk 75 jaar

16 september 2019
Ard Schenk 75 jaar

Vandaag, 16 september 2019, viert voormalig langebaanschaatser Ard Schenk zijn 75-jarige verjaardag. In de periode 1963-1974 wist hij maar liefst dertien medailles te winnen. Tijdens de Olympische Winterspelen van 1972 in Sapporo (Japan) won hij drie gouden medailles op de 1.500 m., de 5.000 m. en de 10.000. Met deze medailles was hij de meest succesvolle sporter van de Spelen.

Mata Hari: executie 100 jaar geleden

13 oktober 2017 Nederlandse geschiedenis
Mata Hari: executie 100 jaar geleden

Mata Hari werd op 15 oktober 1917 buiten Parijs door een vuurpeloton geëxecuteerd. De Nederlandse exotische danseres was schuldig bevonden van hoogverraad. Ze zou in de Eerste Wereldoorlog onder de naam Spionne H21 werken voor de Duitse inlichtingendienst. In ruil voor het verstrekken van informatie over het Franse leger, waar ze veel mannen met een hoge functie kende vanwege haar werk in Parijs als danseres, kreeg ze veel geld. 

Koning Willem-Alexander viert 50ste verjaardag

27 april 2017 Koninklijke familie
Koning Willem-Alexander viert 50ste verjaardag Koning Willem-Alexander viert 27 april 2017 zijn vijftigste verjaardag. Deze dag is hij samen met zijn vrouw, koningin Maxima, de prinsjes Amalia, Alexia en Ariane en andere leden van de koninklijke familie uitgenodigd door de industriestad Tilburg (provincie Brabant). Hier zijn diverse activiteiten georganiseerd om de koning en zijn familie een mooie dag te bezorgen.

Oorlogskranten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog

6 januari 2017 Tweede Wereldoorlog
Oorlogskranten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog

De oorlogskranten uit de periode 1940 – 1945, maar ook 1914 – 1918, zijn vandaag de dag moeilijk te bemachtigen. Veel kranten zijn verloren gegaan. De exemplaren die nog bewaard zijn gebleven, zijn veelal in het bezit van musea, instellingen en stichtingen. Via Krant van uw Geboortedag is het alsnog mogelijk om een of meerdere originele oorlogskranten uit 1940 -1945 te bemachtigen!

Verfilming ‘Knielen op een bed violen’ in de bioscopen

24 februari 2016 Film, televisie en musical
Verfilming ‘Knielen op een bed violen’ in de bioscopen
Vanaf vandaag is de film ‘Knielen op een bed violen’, naar de gelijknamige besteller van auteur Jan Siebelink, in de Nederlandse bioscopen te zien. In eerste instantie zou regisseur Paul Verhoeven het boek gaan verfilmen, maar zag daar van af omdat hij het te somber vond. Collega Ben Sombogaart, maker van onder andere ‘De Tweeling’ (2002) en ‘Bright Flight’ (2008), durfde de stap wel te maken.
 

Vroom & Dreesman: een icoon is uit het straatbeeld verdwenen

17 februari 2016 Nederlandse geschiedenis
Vroom & Dreesman: een icoon is uit het straatbeeld verdwenen
Vroom & Dreesman (V&D) is in zaterdag 21 mei 1887 opgericht door de zwagers Willem Vroom en Anton Dreesman. Het eerste filiaal kwam aan de Weesperstraat 70 in Amsterdam te staan. Voordat de heren gingen samenwerken, hadden ze ieder een eigen winkel. Beide voerden destijds een ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. Destijds was het gebruikelijk dat mensen altijd korting kregen en op rekening konden kopen.

De krant van de geboortedag voor Matthijs van Nieuwkerk in Mindf*ck

7 januari 2016 Film, televisie en musical
De krant van de geboortedag voor Matthijs van Nieuwkerk in Mindf*ck

Krant van uw Geboortedag werd maandag 4 januari kort maar krachtig in het televisieprogramma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk benoemd. De presentator had Victor Mids, bedenker en maker van het televisieprogramma Mindf*ck, als tafelgast. Mids vond het fascinerend om te weten dat mensen de krant van hun geboortedag online konden bestellen. Hoe komt Victor Mids bij Krant van uw Geboortedag?

Sint Maarten, het feest der lampionnen en snoepgoed

11 november 2015 Dagelijks Nieuws
Sint Maarten, het feest der lampionnen en snoepgoed

Sint Maarten, ook wel de ‘lampionnenoptocht’ genoemd. Kinderen lopen langs de deuren en zingen sint-maartenliedjes in ruil voor snoepgoed. De week voor Sint Maarten wordt op school druk gewerkt aan het maken van een lampion en worden de liederen ingestudeerd. ‘Lampionnetje, lampionnetje…’ of ‘Sint Maarten, Sint Maarten de koeien hebben staarten…’. En natuurlijk komen er ieder jaar weer nieuwe liederen bij.

Pipo de Clown en Mammaloe

17 september 2015 Film, televisie en musical
Pipo de Clown en Mammaloe

Pipo de Clown was een Nederlandse televisieserie voor kinderen dat op 17 september 1958 voor het eerst op de televisie verscheen. Pipo woonde met zijn vrouw Mammaloe en dochter Petra (Petra Barnard 1958-1960 en Marjolein Knap (1966-1968) in een woonwagen, waarmee ze de hele wereld rondtrokken en avonturen beleefden. Het personage van Pipo de Clow was bedacht door Wim Meuldijk en vertolkt door Cor Witschge.

  • Vorige
iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Vakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 1 maart. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 4 maart verstuurd.