Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Verras Valentijn met een uniek, persoonlijk Valentijnsdagcadeau

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Veel mensen kopen een cadeau voor vriend / man of voor vriendin / vrouw. Dat kan onder andere een mooi boeket bloemen zijn, een lekker geurtje of een heerlijk etentje. Met het geven van een Valentijnsdag cadeau laat je blijken hoeveel je om hem of haar geeft. We hebben mooie cadeaus geselecteerd in onze webshop. Ieder cadeau kun je naar eigen smaak personaliseren. Op deze manier schenk je altijd een prachtig Valentijnsdag cadeau voor hem of voor haar!

Herinneringen ophalen met je Valentijn

Valentijnsdag is met name in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk een eeuwenoude traditie. De dag waarop de liefde wordt gevierd heeft in veel Europese landen, waaronder Nederland, pas in de jaren vijftig van de twintigste eeuw bekendheid gekregen. In sommige landen heeft het nog langer geduurd.

In de vijftiende eeuw noemden geliefden uit rijke kringen in Engeland elkaar Valentine. Ook een kostbaar cadeau dat aan een geliefde werd geschonken, werd een valentine genoemd. Het duurde even voordat de welbekende Valentijnsdagkaart bekendheid kreeg. In de achttiende eeuw begon men met het sturen van een kaart waarin een liefdesgedicht stond geschreven. Een eeuw later werden de Valentijnskaarten pas echt een grote hype.

Valentijnsdag in Nederland

Vanuit Nederland werd rond Valentijnsdag veel bloemen naar Amerika geëxporteerd. Eind jaren veertig kwam de Vereniging De Nederlandse Bloemisterij met het idee om ook in Nederland Valentijnsdag of Bloemendag in het leven te roepen. Het heeft een lange periode geduurd voordat Valentijnsdag bekendheid kreeg. Zoals de dag van de liefde in Amerika wordt gevierd, zo vieren Nederlanders het tot op de dag van vandaag nog steeds niet. We versturen valentijnskaarten, rode rozen zijn op Valentijnsdag immens populair en een verrassingsetentje doet het ook heel goed. Wil je persoonlijk cadeau aan je geliefde geven, dan is een echte, oude krant of tijdschrift pas echt een speciaal én blijvend cadeau!

Echte, oude krant cadeau voor Valentijn

Met Valentijnsdag wil je je geliefde verrassen en met een echte, oude krant doe je dat zeker! Hoe leuk is het om een echte, oude krant te krijgen van de dag waarop jullie een relatie kregen? Of je nu 5 jaar bij elkaar bent of 10, 20 of 50 jaar, in ons archief liggen van alle jaren echte, oude kranten. Zelfs uit de 16de eeuw! 

Wat is er nu mooier om met je Valentijn op Valentijnsdag herinneringen van toen op te halen. Maar ook nog heel vaak na Valentijnsdag!

Originele exemplaren

Van veel kranten die zijn gedrukt, zijn slechts een of twee exemplaren bewaard gebleven. In de loop der jaren hebben we veel echte, oude kranten van diverse archieven, zoals bibliotheken, musea en uitgeverijen, overgenomen. Voor een originele jubileumkrant ben je bij ons aan het juiste adres!

OP=OP! Een echte, oude krant die we niet in ons archief hebben liggen, kunnen we niet nabestellen. Via de zoekmachine op de website is het mogelijk om te kijken welke kranten nog beschikbaar zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is een datum in te voeren. Alle beschikbare kranten, maar ook tijdschriften, worden getoond.

Uniek cadeauverpakking

Om de krant of het tijdschrift extra mooi te overhandigen, hebben we speciale geschenkverpakking laten ontwerpen. Een houten dagblad cassette, waarin de krant of het tijdschrift niet kan beschadigen. Om het cadeau helemaal compleet en persoonlijk te maken, bieden we de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap mee te sturen!

Bestel vandaag nog een krant voor Valentijnsdag

Wacht niet te lang met bestellen van een echte, oude krant of tijdschrift. Op is op! We kunnen kranten en tijdschriften niet nabestellen. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze echte, oude kranten of tijdschriften? Neem gerust contact met ons op!

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.