Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 29 september. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 2 oktober verstuurd.

Moederdag cadeau: zet moeder in het zonnetje!

Een Moederdag cadeau kopen voor je moeder, schoonmoeder of oma? Op Moederdag is het een traditie om voor moeder een cadeau te kopen of te maken. Op de basisschool knutselen de jongste kinderen mooie werkjes die ze op Moederdag aan hun moeder geven. Wat koop jij? Een mooie bos bloemen? Heerlijke chocolade?In onze webshop vind je vele cadeaus voor Moederdag. Je kunt het cadeau voor moeder of voor oma personaliseren, waardoor je Moederdag cadeau nog persoonlijker wordt!

Moederdag als christelijk feestdag

Moederdag zoals we dat tegenwoordig vieren is in de 19de eeuw in Amerika geïntroduceerd. Het is een veel oudere traditie, die afstamt uit de klassieke Griekse oudheid. In het Verenigd Koninkrijk was Moederdag een christelijke feestdag, ook wel ‘Mothering Sunday’ genoemd. Deze dag werd gevierd op de vierde zondag in de Vastentijd. De Engelsen vierden hun eerste niet christelijke Moederdag in 1644.

Ontstaan Moederdag

De Amerikaanse Anna Marie Jarvis besloot in 1907 Moederdag te promoten als dag van waardering voor moeders. Deze dag organiseerde ze met name om haar eigen moeder Ann Reeves Jarvis te herdenken, omdat zij in de Burgeroorlog zorgde voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders. President Woodrow Wilson zorgde ervoor dat Moederdag vanaf 1914 een nationale feestdag werd, dat op de tweede zondag van mei wordt gevierd. In Nederland werd Moederdag voor het eerst gevierd op in 1925.

Moederdag cadeau kopen

Wat voor Moederdag cadeau koop jij voor moeder en/of voor oma? Veel oma’s krijgen in Nederland ook een cadeau op Moederdag. Of zorg je voor een heerlijk ontbijt en ga je later op de dag uit eten? Maken de kinderen prachtige werkjes op school? In onze webshop zijn echte, oude tijdschriften verkrijgbaar. Leest je moeder graag Libelle of Margriet? Geef haar de editie van haar geboortedag of geboortejaar! Was je oma vroeger geabonneerd op bijvoorbeeld Eva, Goed Nieuws of Het Rijk der Vrouw? We hebben in ons archief echte, oude tijdschriften liggen van vroeger in zeer goede condities. Dat is pas echt origineel cadeau voor Moederdag!

Wat is een echt, oud tijdschrift?

Een echt, oud tijdschrift is het originele tijdschrift zoals deze destijds van de pers kwam rollen. Wij verkopen geen kopie van de cover of een reproductie van het complete tijdschrift. Het tijdschrift van de geboortedag, de verjaardag of de huwelijksdag van je moeder of oma is destijds door de abonnee/koper bewaard. In de meeste gevallen zijn de eventuele bijlagen ook nog aanwezig.

Historisch archief

Met een echt, oud tijdschrift gaat moeder of oma weer even terug in de tijd. Dat kan 10 jaar terug zijn, 25 jaar, maar ook 50 jaar of 75 jaar. In ons archief hebben we zelfs tijdschriften liggen van een eeuw geleden! 

Echt, oud tijdschrift bestellen

Het bestellen van een echt, oud tijdschrift voor Moederdag is heel eenvoudig. In de webshop staat een zoekmachine, waarin je de gewenste datum en het jaartal typt. Alle aanwezige tijdschriften verschijnen op het beeldscherm. Vervolgens klik je het tijdschrift aan die je voor moeder of voor oma wilt bestellen.

OP=OP! Een geboortekrant, verjaardagskrant of huwelijkskrant die we niet in ons historisch archief hebben liggen, kunnen we niet nabestellen. Wacht niet te lang!

Echt, oud tijdschrift personaliseren

Om je Moederdag cadeau persoonlijk te maken, bieden we de mogelijkheid om een echt, oud, tijdschrift te personaliseren. Tijdens het bestelproces heb je de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap voor moeder of voor oma te schrijven. Wij zorgen ervoor dat jouw tekst met het tijdschrift wordt meegestuurd. Daarnaast kun je een tijdschrift ook laten verpakken in een speciale cassette, zodat deze niet kan beschadigen. 

Wil je moeder of oma op Moederdag verrassen? Bestel vandaag nog een echt, oud tijdschrift!

Meer informatie 

Meer weten over onze echte, oude tijdschriften? Heb je een vraag over onze geschenken? Stuur een e-mail naar vragen@historisch-archief.nl. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Zomervakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 29 september. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 2 oktober verstuurd.