Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Een échte historische krant van de geboortedag

Op zoek naar een cadeau met een verhaal? Geef eens een historische krant van een bepaalde datum cadeau. Authentiek, persoonlijk en belevingsvol. Voor een verjaardag, huwelijksdag of jubileum. Of als relatiegeschenk. Als lezer blader je als het ware door de historie. Je leest het nieuws en de verhalen van toen en ziet de advertenties van weleer. Kortom: je waant je helemaal terug in de tijd.

Beschikbare historische kranten vanuit ons archief

Gazette de Leyde

krant geboortedag titel Gazette de Leyde

Beschikbare periode:

Gazette de Leyde Un article de Wikipédia, l'encyclopédie libre. Aller à : Navigation, rechercher Première page de l'édition des Nouvelles extraordinaires de divers endroits du 29 août 1786. La Gazette de Leyde ou Les Nouvelles extraordinaires de divers endroits est un journal politique d'expression française publié à Leyde, aux Pays-Bas, entre 1680 et 1811. Ce journal s'est imposé comme étant le plus lu et le plus influent de la seconde moitié du XVIIIe siècle. Les Provinces-Unies sont, au XVIIIe siècle, un pays très tolérant en matière de liberté de la presse et de libertés religieuses. À l'inverse de la France où règne la censure, la presse écrite y jouit de conditions de publication très libérales pour l'époque. De nombreux huguenots se sont exilés dans les Provinces-Unies sous le règne de Louis XIV, exilés dont le nombre augmente avec la révocation de l'édit de Nantes en 1685. Plusieurs d'entre eux publient dans plusieurs villes d'Europe des journaux traitant de l'actualité politique en France et en Europe. Lus par les élites françaises, ces journaux sont appelés, en France, les « gazettes étrangères ». En 1680, un Français exilé dans la ville hollandaise de Leyde, Jean de la Font, fonde un journal politique destiné aux Français des Provinces-Unies mais également aux élites de toutes l'Europe. Bien que son nom officiel soit Les Nouvelles extraordinaires de divers endroits, le journal se fait connaître sous le nom de Gazette de Leyde. Repris par Étienne Luzac en 1738, la Gazette de Leyde connaît son apogée sous la direction de son neveu, Jean Luzac, qui en fait le journal incontournable de la seconde moitié du XVIIIe siècle. Très favorable aux idées nouvelles et aux révolutions américaine, batave et française, la Gazette de Leyde est lue par les Lumières, les diplomates et souverains de toutes les cours d'Europe. Officiellement éditée à 4 200 exemplaires dans les années 1780, les historiens estiment que ses lecteurs pourraient en réalité être de 50 à 100 000 personnes, notamment en raison de copies pirates. Favorable aux idées libérales de la fin du siècle, Jean Luzac n'en est pas moins méfiant à l'égard des mouvements populaires violents et son journal perd de son importance avec les révolutions française et batave où les nouvelles libertés de la presse enferment la Gazette de Leyde dans un registre élitiste. Interdit une première fois en avril 1798, le journal reparaît à partir d'octobre sous le nom de Nouvelles politiques de Leyde jusqu'en 1804, date à laquelle il est une nouvelle fois fermé. Après un arrêt de publication pendant quinze jour, le journal change de nom pour celui de Journal politique et devient l'organe officiel du gouvernement du roi de Hollande Louis Bonaparte à la mort de Luzac en 1807. La Hollande étant annexée par la France en 1810, le journal est fermé en 1811 par Napoléon Ier.

v.a. € 49,95

Een écht historische krant geboortedag

Op zoek naar een cadeau met een verhaal? Geef eens een historische krant van een bepaalde datum cadeau. Authentiek, persoonlijk en belevingsvol. Voor een verjaardag, huwelijksdag of jubileum. Of als relatiegeschenk. Als lezer blader je als het ware door de historie. Je leest het nieuws en de verhalen van toen en ziet de advertenties van weleer. Kortom: je waant je helemaal terug in de tijd.

De kans dat u bij ons slaagt is vrijwel 100 procent. Ons archief beschikt namelijk over de originele landelijke en regionale dagbladen van vrijwel elke datum vanaf het jaar 1810. Alle kranten zijn gegarandeerd écht en compleet. U ontvangt dus het originele exemplaar zoals dat destijds ook bij de abonnee op de mat viel. Niet alleen de voorpagina, maar de volledige krant. Wij leveren uw krant met Certificaat van Echtheid en persoonlijke felicitatie. Naar keuze mét luxe geschenkdoos, een exclusief houten kistje (mét witte handschoenen!) of ingelijst voor aan de muur.

De krant geboortedag, omdat een speciaal iemand een speciaal cadeau verdient!

De krant van de geboortedag cadeau geven? Dit is absoluut een origineel cadeau om te geven aan een speciaal iemand voor een speciale gelegenheid. Wat dacht je voor vader die 50 jaar wordt? Of voor oma die haar tachtigste verjaardag viert? Met de geboortekrant weet je zeker dat je een uniek cadeau weggeeft. Van de kranten die in de loop der eeuwen zijn gedrukt, zijn in de meeste gevallen slechts één of twee originele exemplaren bewaard gebleven.

De geboortekrant voor vader of voor moeder?

De geboortekrant is een prachtig geschenk voor vader of voor moeder, maar ook opa of oma zullen het een mooi cadeau vinden om te krijgen. Met de geboortekrant ga je even weer terug in de tijd. Dat kan tachtig jaar geleden zijn, maar ook vijftig of vijfentwintig jaar geleden. In ons archief liggen originele kranten van 1720 tot heden!

Originele geboortekrant

Het wordt steeds lastiger om een mooi, uniek verjaardagscadeau te geven. De krant geboortedag blijft origineel! Welke krant je ook cadeau geeft, je geeft altijd de krant die destijds bij iemand op de deurmat is gevallen. Deze persoon heeft om welke reden dan ook de krant bewaard. Daardoor is het nog steeds mogelijk om in het bezit te komen van een originele krant geboortedag.

Krant van de geboortedag met certificaat

Bij de geboortekrant kunt u een certificaat van ‘Echtheid’ geven. Het certificaat is het bewijs dat de krant een origineel exemplaar is. Tegenwoordig zijn er ook reproducties of kopieën van de voorpagina verkrijgbaar. Niet bij Historisch Archief! Wij verkopen alleen echte, oude kranten van de geboortedag.

Uniek cadeau

Van alle kranten die in de loop der eeuwen van de persen zijn gerold, zijn nog slechts een of twee exemplaren bewaard gebleven. Dat maakt de geboortekrant extra bijzonder! Als u een geboortekrant heeft weten te bemachtigen, dan weet u dat er wellicht nog één exemplaar elders wordt bewaard. Daarom is de geboortekrant een heel speciaal cadeau om te geven, maar ook om te krijgen.

Chique krantenbox

De krant van de geboortedag kunt u laten in verpakken in een speciaal ontworpen krantenbox. Deze box is zwart van kleur met chique, gouden letters. Bij een uniek cadeau hoort een unieke verpakking. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap bij de geboortekrant te geven. De tekst van de boodschap kunt u tijdens het bestelproces zelf samenstellen. 

Is de krant geboortedag nog leverbaar?

In de zoekmachine op onze website kunt u heel snel en gemakkelijk achterhalen of de gewenste geboortekrant nog leverbaar is. Het enige dat u hoeft te doen is de desbetreffende datum en het jaartal in te voeren. Vervolgens komen er meerder oude kranten en tijdschriften tevoorschijn. In de meeste gevallen heeft u keuze uit landelijke en regionale kranten. Kortom, u weet altijd direct of de geboortekrant nog t

Krant geboortedag bestellen

De krant van de geboortedag is een uniek en historisch cadeau. Omdat we in de meeste gevallen over slechts een of twee exemplaren per krant beschikken, dient u niet te lang te wachten met bestellen. Als de gewenste datum of het jaartal niet (meer) aanwezig is, kan de krant geboortedag niet worden nabesteld. Op is op!

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen kunt U wel plaatsen en worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.