Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

50 jaar: speciale verjaardagscadeaus voor Abraham

Abraham zien wordt in Nederland door veel mensen groots gevierd. Bij velen gaat de 50ste verjaardag niet ongestoord voorbij. Een grote pop staat in de tuin en het huis is versierd. Voor velen is deze verjaardag een speciale dag. Uiteraard hoort daar een speciaal cadeau bij. Maar wat geef je iemand die Abraham ziet? Vaak zijn het de standaard cadeaus voor mensen die 50 jaar worden. In onze webshop hebben we unieke geschenken geselecteerd, die je zo persoonlijk mogelijk kunt maken. Met welk cadeau verras jij Abraham?

A Time to Remember

vanaf
€ 14,95

A Time to Remember

Unieke cd's met de grootste hits uit een bijzonder jaar. Ga terug in de tijd en haal dierbare herinneringen op! Verwen uzelf of geef een cd cadeau aan de jarige, bruidspaar of jubilaris.

Op de cd A Time to Remember staan twintig hits met opnamen van de originele artiesten. De hoes is geïllustreerd met een aantal belangrijke personen en gebeurtenissen uit het specifieke jaar. Te bestellen uit de jaren 1930 t/m 1990.

Kies het gewenste jaartal uit de lijst:

Kroonjaren in beeld en geluid

vanaf
€ 28,95

Kroonjaren in beeld en geluid

In een luxe giftpack zitten drie producten: een cd, een dvd en een boekje. Op de cd staat muziek uit het betreffende jaar, op de dvd vindt u hoogtepunten uit het nieuws en in het boekje vindt u alle hoogtepunten uit het nieuws, beroemde personen, belangrijke sportmomenten, het straatbeeld, de keuken en het weer. Het boekje is voorzien van foto's. Beeld: 4:3 Geluid: Stereo Taalkeuze: Nederlands

Kies het gewenste jaartal uit de lijst:

Geef Abraham een echte, oude krant van zijn geboortedag cadeau!

Als mannen de leeftijd van 50 jaar bereikt, zeggen we vaak dat hij ‘Abraham ziet’. De uitdrukking ‘Abraham zien’ is mogelijk afgeleid uit het bijbelboek Johannes, vers 8:57, waarin Joden tegen Jezus zeggen: “Gij hebt nog geen 50 jaren en hebt Gij Abraham gezien?” Iemand die 50 jaar wordt, krijgt vaak een grote pop in de tuin. Daarnaast is het ook gebruikelijk om de jarige Abraham een pop van brooddeeg, vlees, banket of stof te geven. In de jaren vijftig kregen vrouwen die 50 jaar werden ook vaak een Abraham-pop. Tot die tijd gold de spreuk ‘Abraham zien’ ook voor vrouwen. Geleidelijk aan veranderde deze traditie. Tegenwoordig krijgen vrouwen die Sara zien een vrouwelijke pop, namelijk een Sara-pop.

Abraham en mosterd

Een potje mosterd krijgen als je Abraham ziet, is ook een traditie geworden. Je kent vast de uitdrukking ‘Hij weet waar Abraham de mosterd vandaan haalt’. Deze uitdrukking heeft eigenlijk niets te maken met iemand die 50 jaar is geworden. Het betekent dat hij precies weet hoe de zaken in elkaar steken.

Abrahamdag in Oosterhout

Een leuk weetje voor mannen die Abraham nog niet hebben gezien. In Oosterhout wordt ieder jaar op de eerste zaterdag van oktober ‘Abrahamdag’ gevierd. Deze traditie is gestart in 1963. Het is een feestdag voor alle mannen die in het betreffende jaar 50 jaar worden. Voor wie Abraham ziet, noteer deze ‘Abrahamdag’ in je agenda!

Wat geef je Abraham cadeau?

Er zijn veel leuke en grappige cadeaus op de markt voor mannen die 50 jaar worden. Een cadeau voor hem, voor je man of voor je vader, moet vaak speciaal zijn. Het kopen van een bijzonder geschenk is vaak lastig. Wij hebben een uniek cadeau-idee: een echte, oude krant van de geboortedag! 

Wat is een echte, oude krant?

Een echte, oude krant is de krant die 50 jaar geleden bij de abonnees op de deurmat viel. Het is de originele krant. Geen kopie of reproductie. Alle echte, oude kranten in ons archief - ruim twee miljoen exemplaren vanaf het jaar 1750 - hebben we weten te bemachtigen van bibliotheken, musea, archieven en andere instellingen. Van alle edities die zijn gedrukt, zijn vaak 1 of 2 exemplaren bewaard gebleven. Dat maakt de krant heel speciaal. Naast dat jouw Abraham de krant van zijn geboortedag krijgt, is er hooguit nog een persoon die deze krant ook in zijn of haar bezit heeft.

Echte, oude krant bestellen

De echte, oude krant van de geboortedag van een 50-jarige is heel gemakkelijk te bestellen. Je hoeft alleen de datum in te vullen in de zoekmachine, die we in de webshop hebben geplaatst. Vervolgens verschijnen alle kranten van 50 jaar geleden op het beeldscherm. Dit zijn zowel landelijke kranten als regionale, lokale en buitenlandse kranten. Klik de gewenste krant aan en doorloop het bestelproces.

Echte, oude krant personaliseren

Tijdens het bestelproces is het mogelijk om de een persoonlijke boodschap toe te voegen. De echte, oude krant kun je zo persoonlijk maken als je zelf wilt!

Meer informatie 

Wil je meer weten over onze oude kranten? Heb je een vraag over onze geschenken? Stuur een e-mail naar vragen@historisch-archief.nl. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.