Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Onvergetelijk cadeaus voor elke naamdag

Zoek je voor een naamdag van een dierbare een speciaal en persoonlijk cadeau? Een cadeau waarmee de persoon zich gebonden voelt, herinneringen mee kan ophalen door terug te gaan in de tijd? Dat cadeau vind je in onze webshop! We hebben prachtige cadeaus geselecteerd, die je naar wens kunt personaliseren. Voor een uniek persoon, koop je een uniek cadeau!

Verras een dierbare op de naamdag met herinneringen

Een naamdag is de gedenkdag van een heilige naar wie een katholieke of een orthodoxe persoon is genoemd (de doopnaam). Vaak is dit de sterfdag van de heilige. Denk bijvoorbeeld aan Sint-Nicolaas (Sinterklaas). Mensen gingen ervan uit dat heiligen bescherming boden. De naamdag werd groots gevierd

Naamdag in Nederland

De provincie Limburg is een van de weinige regio’s in Nederland waar de naamdag nog wordt gevierd. In Nederland is de verjaardag belangrijker. Landen waar veel katholieken of orthodoxe mensen wonen, zoals Spanje, Griekenland, Polen en Rusland vieren ze de naamdag. Bij de doop krijgen mensen een doopnaam, waardoor hij of zij een eigen naamdag heeft. Evenals op een verjaardag wordt deze dag gevierd met gebak en cadeautjes. Wat geef je iemand cadeau op zijn of haar naamdag?

Echte, oude krant van de naamdag

Ben je voor opa of voor vader op zoek naar een persoonlijk cadeau voor de naamdag? Dan is de echte, oude krant een cadeau waar hij veel plezier aan zal hebben. Met deze krant ga je even terug in de tijd, bijvoorbeeld met de geboortedagkrant of een krant van een historisch moment. 

Tijdschriften van de naamdag

Voor oma of voor moeder is er een echt, oud tijdschrift waarmee ze terug gaan in een tijd. Een Margriet van de naamdag van moeder of Eva voor oma. Uiteraard zijn er nog tientallen andere originele tijdschriften om uit te kiezen. Een speciaal en persoonlijk cadeau voor een speciale vrouw.

Originele exemplaren

Een echte, oude krant of tijdschrift is het originele exemplaar dat destijds bij de abonnee op de mat is gevallen. Van de meeste kranten en tijdschriften die zijn uitgebracht, zijn slechts een of twee exemplaren bewaard gebleven. Deze uitgaven hebben wij overgenomen van bibliotheken, verzamelaars, musea en archieven. 

OP=OP! Een echte, oude krant of tijdschrift die we niet in ons historisch archief hebben liggen, kunnen we niet nabestellen. Via de zoekmachine op de website is het mogelijk om te kijken welke kranten nog beschikbaar zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste datum in te voeren. Je ziet direct of de echte, oude krant of tijdschrift aanwezig is.

Bestel vandaag nog een echte, oude krant!

Wacht niet te lang met het bestellen van een echte, oude krant of tijdschrift. We verkopen alleen originele exemplaren, geen kopieën van voorpagina’s en covers of reproducties van complete kranten en tijdschriften. Kortom, kranten en tijdschriften nabestellen is niet mogelijk. Op is ook echt op! 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze echte, oude kranten of tijdschriften? Neem gerust contact met ons op!

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.