Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
vanaf € 59,45
  • Winschoter Courant
  • Winschoter Courant

De Winschoter Courant

De Winschoter Courant was door Jan Dirk van der Veen opgericht. De eerste editie verscheen in 1870 onder de naam Advertentieblad. Dit blaadje werd met name in Winschoten, 't Oldambt en Westerwolde gelezen. Voordat het dagblad in 1873 als Winschoter Courant werd uitgegeven, had de krant van 1871 tot en met 1872 de naam De Kleine Courant. Na meerdere fusie verschijnt de krant sinds 2002 onder de naam Dagblad van het Noorden.

In 1873 verscheen de krant twee keer per week. Ruim een decennium later, in 1885, werd besloten om krant drie dagen in de week te laten verschijnen. Een jaar later werd dat al dagelijks. Dat duurde tot 1908. In oktober van dat jaar kwam de krant weer drie keer per week van de persen. Pas na de Tweede Wereldoorlog, op 1 februari 1946, konden de lezers het nieuws weer dagelijks lezen.

Naast de verschillende verschijningsmomenten, die deze krant heeft meegemaakt, zijn er ook meerdere naamswijzigingen doorgevoerd. Tussen 1967 en 1973 verscheen de krant met het kopblad Oost-Groninger Dagblad. Dit was een uitgave voor de bewoners van Veendam, Wildervank, Muntendam en omgeving. In 1973 veranderde de naam in De Noord-Ooster: Algemeen Nieuws- en Advertentieblad. Op 29 augustus 1992 verschenen er twee edities, namelijk Winschoter Courant en Groninger Dagblad. Na een fusie in 2002 werd de naam gewijzigd in Dagblad van het Noorden.

Winschoter Courant krant geboortedag als jubileumscadeau Winschoter Courant krant geboortedag als jubileumscadeau

Maak uw Winschoter Courant nog specialer met een geschenkverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos

Met certificaat van echtheid

+ € 6,95

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon

Met certificaat van echtheid & archivaris handschoenen

+ € 16,95

Bekijk alle beschikbare data van de Winschoter Courant