Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
vanaf € 59,45
  • Nederlandse staatscourant
  • Nederlandse staatscourant

De Nederlandse staatscourant

De 'Nederlandsche Staatscourant' werd op 1 januari 1814 door prins Willem, nadat hij uit ballingschap terugkeerde, ingevoerd. Voorheen heette de courant 'Algemeene staats-courant (1798-1799). Daarna verschenen de 'Bataafse Staats-courant' en de 'Koninglyke (Staats-)courant (1805-1813). Door de politieke situatie in de Lage Landen werd de naam steeds veranderd. Vanaf 1985 werd de courant onder de naam 'Staatscourant' uitgebracht.
De zorg voor de uitgifte van de Staatscourant, die bestaat sinds 1814, berust bij de minister van Binnenlandse Zaken. - In de Staatscourant wordt opgenomen, alles waarvan een wet, Koninklijk Besluit of ministerieel besluit bekendmaking in de Staatscourant voorschrijft (dit kan pas rechtskracht kan krijgen na publicatie daarin) - door de minister van Binnenlandse Zaken aangewezen categorieën van publicaties, afkomstig van de centrale overheid, zoals intrekking van rijbewijzen, faillissementen, surseances van betaling, schuldsaneringen, wijziging van huwelijkse voorwaarden, etc.
Nederlandse staatscourant krant geboortedag als jubileumscadeau Nederlandse staatscourant krant geboortedag als jubileumscadeau

Maak uw Nederlandse staatscourant nog specialer met een geschenkverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos

Met certificaat van echtheid

+ € 7,75

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon

Met certificaat van echtheid & archivaris handschoenen

+ € 17,95

Bekijk alle beschikbare data van de Nederlandse staatscourant

  • ‹ Vorige pagina