Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Doop koning Willem-Alexander

2 september 2017 Koninklijke familie
De doop van koning Willem-Alexander vond plaats op 2 september 1967 in de St. Jacobskerk in Den Haag. Dit was tevens de kerk waar de grootouders van de koning, prins Bernhard en prinses Juliana, hun dochter prinses Beatrix op 12 mei 1938 lieten dopen. De doopplechtigheid werd geleid door dominee Hendrik Jan Kater.
Doop koning Willem-Alexander

Doopjurk

De kleine prins droeg tijdens de doop de doopjurk die in 1880 speciaal voor prinses Wilhelmina was ontworpen en ook de prinsessen Juliana, Beatrix en Christina bij hun doop aan hadden. Bij de doop waren enkele getuigen en peetouders, waaronder prins Bernhard, prinses Margrethe van Denemarken, oud-minister-president dr. Jelle Zijlstra, Ferdinand von Bismarck-Schönhausen (de beste vriend van prins Claus) en mevrouw Smith-Roell (een vriendin van prinses Beatrix).

Doop prinsessen

Prinses Catharina-Amalia was op 12 juni 2004 eveneens in de St. Jacobskerk gedoopt. De doop van prinses Alexia vond plaats op 19 november 2005 in de Dorpskerk in Wassenaar. Op 20 oktober 2007 werd prinses Ariane gedoopt in de Kloosterkerk in Den Haag.Foto: ANP

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.