Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Verfilming ‘Knielen op een bed violen’ in de bioscopen

24 februari 2016 Film, televisie en musical
Verfilming ‘Knielen op een bed violen’ in de bioscopen
Vanaf vandaag is de film ‘Knielen op een bed violen’, naar de gelijknamige besteller van auteur Jan Siebelink, in de Nederlandse bioscopen te zien. In eerste instantie zou regisseur Paul Verhoeven het boek gaan verfilmen, maar zag daar van af omdat hij het te somber vond. Collega Ben Sombogaart, maker van onder andere ‘De Tweeling’ (2002) en ‘Bright Flight’ (2008), durfde de stap wel te maken.
 

De krant van de geboortedag voor Matthijs van Nieuwkerk in Mindf*ck

7 januari 2016 Film, televisie en musical
De krant van de geboortedag voor Matthijs van Nieuwkerk in Mindf*ck

Krant van uw Geboortedag werd maandag 4 januari kort maar krachtig in het televisieprogramma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk benoemd. De presentator had Victor Mids, bedenker en maker van het televisieprogramma Mindf*ck, als tafelgast. Mids vond het fascinerend om te weten dat mensen de krant van hun geboortedag online konden bestellen. Hoe komt Victor Mids bij Krant van uw Geboortedag?

Pipo de Clown en Mammaloe

17 september 2015 Film, televisie en musical
Pipo de Clown en Mammaloe

Pipo de Clown was een Nederlandse televisieserie voor kinderen dat op 17 september 1958 voor het eerst op de televisie verscheen. Pipo woonde met zijn vrouw Mammaloe en dochter Petra (Petra Barnard 1958-1960 en Marjolein Knap (1966-1968) in een woonwagen, waarmee ze de hele wereld rondtrokken en avonturen beleefden. Het personage van Pipo de Clow was bedacht door Wim Meuldijk en vertolkt door Cor Witschge.

‘Michiel de Ruyter’: film over leven Nederlandse admiraal in de bioscoop

27 januari 2015 Film, televisie en musical
‘Michiel de Ruyter’: film over leven Nederlandse admiraal in de bioscoop

De speelfilm ‘Michiel de Ruyter’ is maandagavond, 26 januari 2015, in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in première gegaan. Het museum staat schuin tegenover het voormalig woonhuis (Prins Hendrikkade 131) van De Ruyter. Acteur Frank Lammers heeft de rol van Nederlands grootste admiraal en zeeheld (Vlissingen 1607 - Syracuse 1676 (Italië)) op zich genomen.

Beroemdste filmquote in ‘Gone with the Wind’

23 december 2014 Film, televisie en musical
Beroemdste filmquote in ‘Gone with the Wind’

Het is 75 jaar geleden dat de film ‘Gone with the Wind’ voor het eerst in de bioscoop verscheen. Vivien Leigh speelt de vrijgevochten Scarlett O’Hara en Clark Gable vertolkt de rol van de charmante, sluwe Rhet Butler. In ‘Gone with the wind’ wordt de beroemdste filmquote uitgesproken: ‘Frankly, my dear, I don’t give a damn’.Met deze bekende uitspraak maakt Rhet een einde aan zijn relatie met Scarlett. 

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.