Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Eurovisie Songfestieval 2015: de zestigste editie

19 mei 2015 Evenementen
Eurovisie Songfestieval 2015: de zestigste editie

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar voor de zestigste keer plaats. Dit keer in Wenen, Oostenrijk. Op 19 en 21 mei aanstaande strijden 39 landen om een plaats in de finale op zaterdag 23 mei. Slechts 27 deelnemers mogen naar finale, waarvan Australië al van een finale plaats is verzekerd. De organisatie van Eurovisie Songfestival heeft besloten om Australië voor deze zestigste editie uit te nodigen, omdat het land de afgelopen dertig jaar het Songfestival op televisie uitzendt.

Trek het Nederlands landschap in met tentoonstelling ‘Holland op z’n mooist’

20 januari 2015 Evenementen
Trek het Nederlands landschap in met tentoonstelling ‘Holland op z’n mooist’

Het Haagse Gemeentemuseum en Natuurmonumenten gaan dit voorjaar samenwerken. Bezoekers van de expositie ‘Holland op z’n mooist’ kunnen op excursie naar de landschappen die op de schilderijen zijn afgebeeld. Schilders van de Haagse School (1860-1900) hebben met hun schilderijen ervoor gezorgd hoe er tot op de dag van vandaag naar Nederland wordt gekeken. Ook internationaal gezien.

Vincent van Gogh: 125 jaar inspiratie

9 januari 2015 Evenementen

Schilder Vincent van Gogh is na zijn dood een beroemd kunstenaar. Verkocht hij in zijn leven (1853-1890) slechts één schilderij, tegenwoordig is er een museum naar hem vernoemd, worden er wereldwijd tentoonstellingen gehouden, zijn er boeken aan hem gewijd, is er een televisieserie over zijn leven uitgezonden en komt er in het najaar een musical. 2015 staat geheel in het teken van Vincent Van Gogh, dit in verband met zijn 125ste sterfjaar. Het herdenkingsjaar heeft van ‘Stichting Van Gogh Europe als motto ‘125 jaar inspiratie’ gekregen.

Oktober: Maand van de Geschiedenis

17 september 2014 Evenementen

Oktober is de ‘Maand van de Geschiedenis’. Dit jaar heeft de organisatie – Nederlands Openluchtmuseum - voor het thema ‘Vriend & Vijand’ gekozen. Ruim 550 instellingen in Nederland, waaronder musea, bibliotheken en archieven, organiseren van 1 tot en met 31 oktober activiteiten voor jong en oud door het gehele land. Mensen kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan debatten, exposities bezoeken, lezingen bijwonen en workshops volgen.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Archiefwerkzaamheden

Ons archief wordt uitgebreid en verbouwd en dat is een flinke klus. Voor u betekent dit dat wij voor alle bestellingen/vragen etc. gesloten zijn van 19 september t/m 12 oktober 2022.

Maar uw wachten is de moeite waard: vanaf 13 oktober kunnen wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 13 oktober!

Uw bestelling kunt u wel plaatsen en wordt in volgorde van ontvangst vanaf 13 oktober verstuurd.