Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Oktober: Maand van de Geschiedenis

17 september 2014 Evenementen

Oktober is de ‘Maand van de Geschiedenis’. Dit jaar heeft de organisatie – Nederlands Openluchtmuseum - voor het thema ‘Vriend & Vijand’ gekozen. Ruim 550 instellingen in Nederland, waaronder musea, bibliotheken en archieven, organiseren van 1 tot en met 31 oktober activiteiten voor jong en oud door het gehele land. Mensen kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan debatten, exposities bezoeken, lezingen bijwonen en workshops volgen.

Programma 'Maand van de Geschiedenis'

Vorig jaar bezochten honderdduizenden mensen de activiteiten die in heel Nederland plaatsvonden. Ook dit jaar kunnen mensen rekening houden met een mooi programma. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft in samenwerking met diverse organisaties het complete programma inmiddels op papier staan. Een aantal hoogtepunten zijn:

Openingsfestival

‘Maand van de Geschiedenis’ gaat 1 oktober 2014 officieel van start. Bij ‘Huis Hoorn’ in Doorn. Het festival heeft een breed programma met theater, muziek en debatten voor jong en oud. Neem ‘Vriend & Vijand’ mee! De kaartverkoop loopt via de website van ‘Maand van de Geschiedenis’.

Nacht van de Geschiedenis

Op 18 oktober 2014 organiseert het Rijksmuseum voor de vijfde keer ‘Nacht van de Geschiedenis’. Deze ‘Nacht’ is dit jaar hét historische event om oude vijandschappen bij te leggen en nieuwe vriendschappen te sluiten Kaarten voor dit evenement kunt u kopen via de website van het Rijksmuseum.

Libris Geschiedenis Prijs

Jaarlijks wordt tijdens de ‘Maand van de Geschiedenis’ de ‘Libris Geschiedenis Prijs’ voor het beste historische boek, dat een algemeen publiek aanspreekt, uitgereikt. De vijf genomineerden zullen op 18 oktober 2014, tijdens ‘Nacht van de Geschiedenis, bekend worden gemaakt.

Bent u van plan om in oktober activiteiten omtrent 'Maand van de Geschiedenis' te bezoeken?

Voor meer informatie over 'Maand van de Geschiedenis' leest u op de website!iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.