Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Tina bestaat 50 jaar!

7 september 2017 Film, televisie en musical

Tina, het weekblad voor meiden, viert dit jaar haar 50ste verjaardag. Dat wordt groots gevierd! In oktober gaat de musical ‘Tina de musical’ in première. De hoofdpersonen uit het meidenweekblad, waaronder Noortje en natuurlijk Tina zelf, komen in het theater tot leven. Door het hele land worden tot april 2018 ruim 100 voorstellingen gegeven.

Tina bestaat 50 jaar!

Expositie Stripmuseum

Tina heeft niet alleen een eigen musical. In het Groninger Stripmuseum is tot november 2017 een expositie over Tina te bewonderen. Dan pas zien je hoe dit populaire meidenblad door de jaren heen is veranderd van stripblad naar magazine over lifestyle en popnieuwtjes.

Eerste exemplaar

Al vrij snel na het verschijnen van het eerste exemplaar op 10 juni 1967 viel het weekblad bij 200.000 abonnees op de deurmat. Het hoogtepunt was in de jaren zeventig. De redactie telde toen een oplage van 300.000 stuks. Vandaag de dag is dat nog ongeveer 65.000 oplagen.

Wat is het geheim van Tina dat meiden het tijdschrift nog altijd in grote getale lezen? Lezeressen lezen het weekblad niet omdat het uiterlijk van de karakters weinig tot niet verandert. Tina gaat mee met de tijd. Dat maakt haar na 50 jaar nog altijd populair!

Oude Tina bemachtigen

In het archief van Krant van uw Geboortedag hebben wij nog originele, oude exemplaren van Tina liggen. Ben je al tijden op zoek naar een bepaald nummer of een complete jaargang? Wil je een vriendin verrassen met een Tina van haar geboortejaar? Kijk eens op onze website en misschien vind je wel de Tina waar je al tijden naar op zoek was!

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.