Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Elvis Presley overleed 40 jaar geleden

16 augustus 2017 In memoriam

Elvis Presley overleed vandaag 40 jaar geleden op 42-jarige leeftijd. The King mag dan wel dood zijn, maar zijn muziek leeft voort. Ieder jaar op 16 augustus komen vele, vele fans bijeen op het landgoed Graceland om de popicoon te herdenken.

Elvis Presley overleed 40 jaar geleden

Elvis Presley

Elvis Aron Presley werd geboren op 8 januari 1935 in Tupelo, Mississippi. Zijn tweelingbroertje kwam dood op de wereld. Op 11-jarige leeftijd kreeg Elvis zijn eerste gitaar. Negen jaar later verscheen zijn eerste single That’s Allright.

The moves

De doorbraak van Elvis Presley was in 1956. In de Verenigde Staten kwam hij met de single Heartbreak Hotel binnen op 1. Naast de muziek werd ook kennisgemaakt met de sensuele heupbewegingen van Elvis. Met deze moves veroorzaakte hij nationale opschudding.

Naast zanger ook acteur

In 1956 maakte Elvis tevens zijn acteerdebuut in de film Love Me Tender. De meest succesvolle film is Viva Las Vegas. Deze film verscheen in 1964.

Elvis Presley is de best verkopende artiest allertijden. In totaal heeft The King 758 nummers opgenomen. Daarnaast is hij te zien in 31 films. Veertien keer is Presley genomineerd voor een Grammy. Hij heeft drie beelden in ontvangst mogen nemen.

Laatste concert

Op 26 juni 1977 geeft The King zijn laatste concert in Indianapolis. Twee maanden later wordt hij op 16 augustus 1977 dood in zijn huis aangetroffen. De doodsoorzaak blijft tot op de dag van vandaag nog altijd een mysterie.Afbeelding: Wikipedia.nl

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Zomervakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 29 september. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 2 oktober verstuurd.