Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

‘Zijn jullie kranten en tijdschriften wel écht echt?”

31 januari 2014 Over Ons

“Zijn jullie kranten wel écht echt?”
“Het zijn toch zeker kopieën?”
“Krijg ik alleen de voorpagina?”

Zulke vragen krijgen we regelmatig. Volstrekt begrijpelijk. Want op internet wemelt het van de aanbieders van historische kranten. Maar je krijgt vrijwel altijd alleen de voorpagina. En dan niet de originele versie, maar een kopie. Ook leuk, maar wij houden van écht historisch drukwerk. Wij leggen het dus met alle liefde uit:

Blader door de historie
Onze kranten zijn gegarandeerd écht en compleet. U krijgt dus het originele exemplaar zoals dat destijds ook bij de abonnee op de mat viel. Niet alleen de voorpagina, maar de volledige krant. Als lezer blader je als het ware door de historie. Je leest het nieuws van weleer én maakt kennis met de advertenties die toen werden gemaakt. Kortom: je waant je even helemaal in het verleden.

De geur, de taal, de typografie
Waarom wij zo veel historische kranten en tijdschriften in ons bezit hebben? Dat heeft te maken met onze historie. Ons bedrijf is het enige bedrijf in Nederland dat zich heeft gespecialiseerd in echt historisch drukwerk. We bestaan al sinds 1983. We bouwen dus al iets meer dan dertig jaar aan ons archief. Dat is flink uitgedijd door overnames van complete archieven en collecties, van onder meer de Tweede Kamer, uitgeverijen, universiteiten, bibliotheken en verzamelaars. Jarenlang stonden we bovendien op beurzen. Verspreid over onze opslagruimten in Nieuw-Bruinen, Emmen (Drenthe) en Harderwijk (Veluwe) hebben we in totaal 2 miljoen exemplaren op voorraad. En we kopen nog regelmatig nieuwe collecties aan. En dat is prachtig om te doen. De geur van het oude papier, de oude taal, de historische foto’s, de typografie … echt historisch drukwerk is onverslaanbaar.

Dus nogmaals: u krijgt bij ons gegarandeerd het échte historische drukwerk. Niet alleen de voorpagina, maar alle pagina’s. Een uniek cadeau voor iedereen met historisch besef. En bij een uniek cadeau past een luxe verpakking. Een luxe geschenkdoos. Of een mooie lijst. Wat u wilt.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Vakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 1 maart. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 4 maart verstuurd.