Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON

7 april 2014 In de media

‘Toen was geluk heel gewoon’: de échte kranten en tijdschriften van toen

‘Toen was geluk heel gewoon’, de film, is vanaf donderdag 10 april aanstaande in de Nederlandse bioscoop te zien. De film is gebaseerd op de gelijknamige en welbekende televisieserie
Toen was geluk heel gewoon’, die in 1999 de Gouden Televizier Ring won, van de KRO. Van 2 januari 1994 tot 3 juni 2009 zaten vele Nederlanders voor de buis om de belevenissen van Jaap Kooijman (Gerard Cox) en zijn vrouw Nel Kooijman (Joke Bruijs) en beste vriend van Jaap, Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier) op de voet te volgen. Maandag 7 april vindt de officiële primière van ‘Toen was geluk heel gewoon’, de film, plaats in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam.

TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON


Kranten en tijdschriften van Krantvanuwgeboortedag.nl
Voor zowel de film ‘Toen was geluk heel gewoon’ als de serie heeft Krantvanuwgeboortedag.nl de
kranten en tijdschriften uit die tijd mogen leveren. De kranten en tijdschriften die u vanaf de eerste aflevering onder andere in de huiskamer van familie Kooijman zag liggen, waren de originele exemplaren die in de jaren vijftig (de tijd waarin de eerste afleveringen van ‘Toen was geluk heel gewoon’ zich afspeelden) en zeventig bij het Nederlandse volk op de deurmat vielen. Voor de film zijn originele exemplaren van ‘Het Vrije Volk’, ‘Rotterdams Nieuwsblad’, ‘Libelle’, ‘De Lach’, ‘Ariadne’, ‘Panorama’ en ‘De Spiegel’ van eind 1973 en begin 1974 gebruikt.

‘De Groene Amsterdammer’
De schrijvers van ‘Toen was geluk heel gewoon’ hebben de krant ‘De Bruine Rotterdammer’ deels zelf verzonnen. Het is een parodie op het opinieweekblad De Groene Amsterdammer’. Simon Stokvis is in de serie de oprichter van ‘De Bruine Rotterdammer’. Voor ‘Toen was geluk heel gewoon’ is het Amsterdams blad in een aantal opzichten, bijvoorbeeld de lay-out aangepast. Een blad dat afkomstig uit Amsterdam is, is in Rotterdam natuurlijk uit den boze.

Krant van toen bestellen
De kranten en tijdschriften die in de afleveringen en de film ‘Toen was geluk heel gewoon’ zijn gebruikt, kunt u bij Krantvanuwgeboortedag.nl bestellen! Kent u iemand die groot fan is van de serie? Is uw man in de periode waarin de serie zich afspeelt geboren? Of zijn uw ouders toen getrouwd? Verras hem / haar met een originele krant of een origineel tijdschrift van toen. Een mooie herinnering om te geven maar ook om zelf te krijgen!

Een krant of tijdschrift bestellen? Of meer informatie ontvangen? Neem gerust
contact met ons op!

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Vakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 1 maart. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 4 maart verstuurd.