Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Nationale Hitparade Krant

3 oktober 2014 Dagelijks Nieuws

Op 3 oktober 1975 verscheen de eerste gratis 'Nationale Hitparade Krant' in de platenzaken. Het blaadje behoorde bij het radioprogramma 'Nationale Hitparade', de opvolger van de 'Daverende Dertig. De krant was een uitgave van 'Uitgeverij Keihard & Swingend b.v.'. Medewerkers van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra stelden het krantje wekelijks samen.

Muzieklijsten

In de 'Nationale Hitparade Krant' stonden onder andere de lijsten 'Nationale Hitparade', 'Top 30', 'Elpee Top 20' en de 'Nederlandstalige Top 10'. Tevens bleven de lezers op de hoogte van de muzieknoteringen in het buitenland, waaronder Duitsland, Engeland, België en de Verenigde Staten.

Hitkrant

In 1977 ging de 'Nationale Hitparade Krant' op in 'Hitkrant'. Vanaf dat moment verscheen 'de lijst' in een gedrukte papieren versie, die bij de platenzaak kon worden afgehaald. Het formaat veranderde tot november 1988 regelmatig.

Naamsverandering

Op 16 december 1989 werd de naam van 'Nationale Hitparade' in 'Nationale Top 100' gewijzigd. Met deze naamsverandering konden muziekliefhebbers bij platenzaken weer een gedrukt exemplaar van 'de lijst' afhalen. 

Muzieklijst in de krant

April 1992 verscheen dan toch de allerlaatste wekelijkse papieren versie van de muzieklijst. Liefhebbers konden de hitnoteringen alleen nog in diverse kranten, zoals 'De Telegraaf' en 'De Gelderlander' bijhouden.
Haalde u vroeger ook de muzieklijst wekelijks op bij uw platenzaak?



Foto: www.nederlandsehitparade.nl
iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.