Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Indische Duinen van Adriaan van Dis beste verkochte boek 1994-1995

4 september 2014 Dagelijks Nieuws

Op 4 september 1995 werd bekend gemaakt, dat het boek ‘Indische Duinen’ van Adriaan van Dis in de periode van 1 september 1994 tot 1 september 1995 het best verkochte boek was. In totaal werden in Nederland 154.000 exemplaren van de roman verkocht. Het boek behoort samen met ‘ Op oorlogspad in Japan’ en ‘Familieziek’ tot de drie succesvolle autobiografische romans van Van Dis.

Indische Duinen van Adriaan van Dis beste verkochte boek 1994-1995

In diverse talen uitgebracht

Auteur Adriaan van Dis won met ‘Indische Duinen’ de ‘Gouden Uil’. Daarnaast kreeg het boek vele binnen- en buitenlandse nominaties. In diverse talen werd het boek vertaald, zoals in het Deens, Engels, Duits, Frans, Zweeds, Noors, Spaans, Hebreeuws en Servokroatisch.

Ongekend succes

Destijds noemde de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) het een ongekend succes voor een literaire roman. Het was zelden voorgekomen dat een dergelijk boek binnen een jaar 100.000 exemplaren verkocht.

Boek 'Indische Duinen'

‘Indische Duinen’ gaat over een jongen die opgroeit in een gezin met een Japans kampverleden. Pas als hij volwassen is, lukt het hem de leugens en geheimen van het gezin te ontrafelen.

Staat het boek ook bij u in de boekenkast?Foto: www.weethet.nl

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.