Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Grace Kelly voor velen nog altijd een inspiratiebron

30 juni 2014 In de media
Grace Kelly voor velen nog altijd een inspiratiebron

Grace Kelly, een filmster, prinses én stijlicoon, is dertig jaar naar haar overlijden nog altijd immens populair. Haar stijl en schoonheid is voor vele artiesten en vrouwen een grote inspiratiebron. Sinds kort wordt in Paleis Het Loo, in Apeldoorn, het veelbewogen leven van Grace Kelly aan de hand van de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ verteld. 

Filmster Grace Kelly

In 1929 wordt Grace Patricia Kelly geboren in de Verenigde Staten. Als miljonairsdochter hoeft ze niet te werken maar kiest er toch voor naar de theaterschool te gaan. Ze wil op haar eigen benen staan en niet afhankelijk van anderen zijn. Een keuze die haar bepaalt geen windeieren heeft gelegd. In vijf jaar tijd maakt ze elf films, waaronder ‘The Swan’, ‘High Noon’ en ‘Rear Window’. De legendarische filmster krijgt in 1955 een Oscar voor beste actrice in de film ‘The Country Girl’. 

Prinses Grace Kelly

Wanneer ze in 1956 haar prins op het witte paard ontmoet, prins Rainier III van Monaco, besluit ze haar carrière als actrice te beëindigen. Ze trouwt met prins Rainier en wordt prinses van het jetset ministaatje aan de Middellandse Zee. Het huwelijk was een Hollywood-spektakel dat door MGM Studio’s is vastgelegd. Samen met Rainier krijgt ze drie kinderen: Albert, Caroline en Stéphanie. 

Fataal auto-ongeluk

Op 14 september 1982 komt Grace Kelly om het leven bij een auto-ongeluk. De auto, die zij bestuurt, raakt in een haarspeldbocht van de weg en stort meters naar beneden. Dochter Stéphanie, die bij haar in de auto zit, overleeft het ongeluk.

Expositie over Grace Kelly

De expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ toont de prachtige kleding en accessoires die Grace Kelly gedurende haar leven heeft gedragen. Ze droeg veel ontwerpen van het Franse modehuis ‘Dior’. Elk kledingstuk wist ze altijd perfect te combineren met accessoires, waaronder de zonnebrillen van Brit Oliver Goldsmith en lange witte handschoenen. Ook een replica van haar trouwjurk en de cabriolet Caravelle, die ze in 1959 van autofabrikant Renault, zijn tijdens de expositie te bewonderen.

Voor wie de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ wil bezichtigen, kan tot en met 26 oktober in Paleis Het Loo terecht.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.