Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Eerste personal computer IBM

11 augustus 2014 In de media

IBM introduceerde op 12 augustus 1981 in New York de eerste personal computer voor zowel thuis als zakelijk gebruik. Voor die tijd waren de meeste computers erg duur en te groot om thuis te gebruiken. IBM liet een computer ontwerpen en bouwen, die niet meer dan 1.500 dollar mocht gaan kosten.

Eerste personal computer IBM

Floppydisks

In het eerste jaar verkocht IBM circa 250.000 computers. Deze computers haalden hun gegevens van floppydisks. Na dit succes bracht IBM meerdere computers op de markt.

Besturingssysteem Microsoft

Het succes van IBM werd ook het succes van Microsoft. Microsoft leverde het besturingssysteem MS-DOS 1.0 aan IBM. Het systeem was niet helemaal door Microsoft ontwikkeld. Zij hadden het voor 50.000 dollar van toenmalig QDOS gekocht.

Windows 3.0 groot succes

MS-DOS 1.0 was nog niet in staat om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Vier jaar na de eerste computer introduceerde Microsoft de eerste versie van Windows. Met de versie 3.1 boekte Microsoft een groot succes.

Laptops en tablets

In 2005 verkocht IBM de personal computerdivisie aan Lenova. Door de opkomst van de laptops en tablets daalde de pc-verkoop.


Foto: www.computeridee.nl
iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.