Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 37,95

Libelle damesweekblad uit week 27 1957 (circa 06-07-1957)

'Libelle' verscheen voor het eerst in 1934 met als ondertitel 'Geïllustreerd weekblad voor de vrouw'. Vanaf het eerste nummer 'De Prins der Dameskappers' was het damestijdschrift een groot succes. In het blad stonden recepten, artikelen over opvoeding, tips voor de huishouding en naaipatronen. Tijdens de oorlog bleef 'Libelle' eerst nog verschijnen. Vanwege papierschaarste werd de redactie door de Duitse bezetters gedwongen te stoppen. Het weekblad verscheen op 8 maart 1946 weer voor het eerst. Tot op heden behoort 'Libelle' nog altijd tot de populairste damesweekbladen van Nederland.
De Libelle damesweekblad is een weekblad, de exacte datum kan dus afwijken.
De Libelle damesweekblad van zaterdag 6 juli 1957 is van week 27.
Vanaf het eerste nummer in 1934 wordt er geschreven over recepten, kleding, handwerken, het huishouden, gezondheid en opvoeding. En dat gebeurt nog steeds. Libelle schuwt echter de actualiteit niet: in de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld wordt de rubriek 'Uitgebreid menu' vervangen door 'Wat schaft de pot' en worden er tips gegeven om nieuwe kleding te maken uit oude. In 1956 al publiceert het blad een invloedrijk artikel over het gebruik van de pil. Het grootste vrouwenblad van Nederland. - Tijdschrift voor de (huis)vrouw, dat praktische informatie afwisselt met ontspanningsliteratuur. Libelle is voor het eerst verschenen op 13 april 1934 tot 15 september 1944. Na de tweede wereldoorlog is Libelle weer verschenen vanaf 8 maart 1946 tot heden. Vanaf 16 december 1967 is het damesweekblad 'Beatrijs' hierin opgenomen.
LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Libelle damesweekblad compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 6,95

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op zaterdag 6 juli 1957

Gebeurtenissen: John Lennon en Paul McCartney ontmoeten elkaar voor het eerst op een tuinfeest van de kerk inWoolton bij Liverpool.
Weerextremen: Hoogste maximumtemperatuur 32,4 C
Weerextremen: Hoogste etmaalgemiddelde temperatuur 27,6 ∞C
Weerextremen: Temperatuur tot 31,5∞C op de Baraque Michel en 38,1∞C in Ezemaal (Landen). Windstoot van 150 km/hin Oostende.
Gebeurtenissen: John Lennon en Paul McCartney ontmoeten elkaar voor het eerst op een tuinfeest van de kerk in Woolton bij Liverpool.

Het weer van zaterdag 6 juli 1957

Een tropische, half bewolkte dag met een gem. temperatuur van 24.2 ℃.

Er viel in totaal 12.5 mm neerslag in een periode van 1.1 uur. De zon scheen 13.7 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 32.2 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 16.2 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 22.6 m/s.
Het minimale zicht lag op 6000-7000 m en de relatieve luchtvochtigheid was 67%.

Bekijk alle weerdetails van 6-7-1957 »

De Libelle damesweekblad van zaterdag 6 juli 1957 (06-07-1957) als origineel cadeau

De Libelle damesweekblad van circa zaterdag 6 juli 1957 (06-07-1957) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Libelle damesweekblad van zaterdag 6 juli 1957 (06-07-1957) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.