De commandant van de toenmalige Canadese bevrijdingstroepen in Brabant, generaal H.D.G. Crerar, is in Nederland tgv de inhuldigingsfeesten van koningin Juliana. Hij bezoekt nu de plaats waar hij destijds zijn hoofdkwartier had, Uden. Hij wordt, met zijn echtgenote, ontvangen door de burgemeester, G.I.M. van Kemenade. Deze biedt hem in het gemeentehuis een koperen melkbus aan. De generaal accepteert het geschenk, laadt de melkbus in de kofferbak van zijn auto en stapt in. Aantekening : In titel van de Polygoon weeklijst is er (mbt de naam van de generaal) sprake van de foutieve spelling Grerar.
Onderwerpen: Militairen, Krijgsmacht Canada, Generaal, Gregar, Uden, Nederland.
Bron: Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Kroonprins Olaf van Noorwegen opent in het Rotterdamse havengebied een sportveld bestemd voor Noorse zeelieden die de haven aandoen. SHOTS: - Olaf en kroonprinses Martha arriveren op het veld; ze geven handen aan Noorse zeelui; Olaf houdt een openingstoespraak vanaf de tribune (long shot; Olaf is nauwelijks identificeerbaar: hij bevindt zich, in de verte, achter een net); - shots van een voetbalwedstrijd tussen Noorse zeelui en Nederlandse voetballers van de Droogdokken (0-3).
Onderwerpen: Openingen, Sportaccommodaties, Voetbal, Zeelieden, Koninklijk huis Noorwegen, Rotterdam, Nederland.
Bron: Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Een gemiddelde dag met een gem. temperatuur van 14.9 ℃.
Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 7 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 18.4 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 12.1 ℃ bleef steken.
Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 73 %.
Bekijk alle weerdetails van 12-9-1948 »Historisch Archief heeft onderstaande kranten en tijdschriften leverbaar, ziet u geen selectie vermeld staand, dan kan het zijn dat er niets is verschenen vanwege een feestdag of andere reden.
Cijfers en data zijn uit diverse bronnen samen gesteld, waaronder Historisch Archief, Wikipedia, Openbeelden, CBS, CPB, SVB en het KNMI.