Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Het nieuws op en rond woensdag 24 maart 1943

Bekijk het bioscoopjournaal rond maart 1943

De eerste verse groente

Weeknummer 43-12

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd.

Onderwerpen: Kassen, Groenten, Greenhouses, Vegetables, Nederland, Westland, Netherlands, Westland.

Datum: 01-03-1943
Lengte: 00:50

Bron: Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)

Asperge steken

Weeknummer 43-22

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd.

Onderwerpen: Asperges, Asparagus, Nederland, Westland, Netherlands, Westland.

Datum: 01-05-1943
Lengte: 00:55

Bron: Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)


Wat gebeurde er op woensdag 24 maart 1943

Geboren: Guy Mortier, Belgisch journalist
Gebeurtenissen: Vrijwel alle Nederlandse artsen maken het woordje 'arts' op hun naamborden onleesbaar om geen lid te hoeven worden van de door de Duitsers ingestelde 'Artsenkamer'.

Het weer van 24 maart 1943

Een gemiddelde dag met een gem. temperatuur van 10.8 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 5 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 18.2 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 1 ℃ bleef steken.

Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 57 %.

Bekijk alle weerdetails van 24-3-1943 »

Echte historische Kranten en tijdschriften van woensdag 24 maart 1943

Historisch Archief heeft onderstaande kranten en tijdschriften leverbaar, ziet u geen selectie vermeld staand, dan kan het zijn dat er niets is verschenen vanwege een feestdag of andere reden.


Cijfers en data zijn uit diverse bronnen samen gesteld, waaronder Historisch Archief, Wikipedia, Openbeelden, CBS, CPB, SVB en het KNMI.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.