De Amsterdamse Atletiek Club organiseert internationale atletiekwedstrijden in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Nederlandse en buitenlandse deelnemers aan de Olympische Spelen 1948 in Londen nemen eraan deel. SHOTS: - speerwerper; - verspringen (gewonnen door Naaktgeboren); - hoogspringen (gewonnen door de Noor Kaas); - hardlopen 200 mtr. heren (gewonnen door de Panamees Lloyd Labeach); - hardlopen 100 mtr. dames (gewonnen door de Australische Shirley Strickland); - aan de 3000 mtr. hardlopen heren wordt oa deelgenomen door de Tsjech Emil Zatopek, de Zweed Ahlden en de Nederlander Wim Slijkhuis; Ahlden wint, Slijkhuis wordt tweede, Zatopek derde.
Onderwerpen: Atletiek, Olympisch Stadion, Amsterdam, Nederland.
Bron: Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
In Amsterdam heeft de heer Dijkstra het comité "Wees een Zegen" opgericht. Dit comité stelt zich ten doel een jeugddorp te bouwen voor noodlijdende grote-stadskinderen. Vanuit Zuid-Afrika komt hulp. In dat land is, t.b.v. het comité, een inzameling gehouden. Dr. Anna de Villiers komt de opbrengst, in de vorm van een cheque, aanbieden. SHOTS: De Villiers vanachter een katheder spreekt de mensen toe; het bestuur(?) van de stichting zit rond een tafel terzijde van haar; De Villiers overhandigt Dijkstra(?) de cheque en krijgt bloemen; publiek applaudisseert.
Onderwerpen: Hulpacties, Inzamelingen, Jeugd, Kinderen, Amsterdam, Nederland.
Bron: Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Een warme dag met een gem. temperatuur van 16.5 ℃.
Er viel in totaal 3 mm neerslag in een periode van 2.2 uur. De zon scheen 5.2 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 22.3 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 13.6 ℃ bleef steken.
Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 85 %.
Bekijk alle weerdetails van 16-8-1948 »Historisch Archief heeft onderstaande kranten en tijdschriften leverbaar, ziet u geen selectie vermeld staand, dan kan het zijn dat er niets is verschenen vanwege een feestdag of andere reden.
Cijfers en data zijn uit diverse bronnen samen gesteld, waaronder Historisch Archief, Wikipedia, Openbeelden, CBS, CPB, SVB en het KNMI.