Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
vanaf € 37,95
  • Sjors van de Rebellenclub
  • Sjors van de Rebellenclub

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 29 september. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 2 oktober verstuurd.

De Sjors van de Rebellenclub

'Sjors van de Rebellenclub' verscheen voor het eerst op 11 september 1954. Daarvoor werd het als stripbijlage bij het blad Panorama verstrekt. Het jeugdtijdschrift is niet alleen een voortzetting van de Rebellenclub, maar ook 'Grabbelton' (bijlage van de 'Katholieke Illustratie') en Tombola (bijlage van 'Libelle'). Door de komst van nieuwe jeugdbladen gaat 'Sjors van de Rebellenclub' in 1975 samen met 'Pep' verder onder de naam 'Eppo'.
Sjors, aanvankelijk 'Sjors van de rebellenclub' geheten, was een wekelijks verschijnend stripblad dat tussen 1954 en 1975 werd uitgegeven. Sjors kwam voort uit 'De Rebellenclub: weekblad voor de jeugd', dat als jeugdbijlage bij het blad Panorama zat, en werd, net als de voorloper, uitgegeven door De Spaarnestad in Haarlem, later door Oberon, ook in Haarlem. Overigens heette de bijlage bij Panorama van 1930 tot 1950 ook al Sjors. Sjors publiceerde tot 1969 veelal uit Engeland geïmporteerde strips. Nederlandse medewerkers waren onder meer Bert Bus en Frans Piët. Vergeleken met de hippe concurrent Pep kampte het blad met een wat oubollig imago en een verlies aan lezers. In 1969 werd het roer omgegooid en ging Sjors strips uit het Belgische blad Robbedoes herdrukken, terwijl ook veel nieuwe strips van Nederlandse en, in mindere mate, Belgische auteurs werden opgenomen. Enkele belangrijke strips uit deze periode zijn Sjors en Sjimmie, dat nu eerst door Jan Kruis en later door Jan Steeman werd getekend, Arad en Maya, eveneens door Jan Steeman, en Trigië door Don Lawrence. In 1975 ging Sjors samen met Pep op in Eppo.
Sjors van de Rebellenclub krant geboortedag als jubileumscadeau Sjors van de Rebellenclub krant geboortedag als jubileumscadeau Sjors van de Rebellenclub krant geboortedag als jubileumscadeau Sjors van de Rebellenclub krant geboortedag als jubileumscadeau

Maak uw Sjors van de Rebellenclub nog specialer met een geschenkverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos

Met certificaat van echtheid

+ € 6,95

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos

Met certificaat van echtheid

+ € 6,95

Bekijk alle beschikbare data van de Sjors van de Rebellenclub

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Zomervakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 29 september. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 2 oktober verstuurd.