Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
vanaf € 37,95
  • Fix en Fox
'Fix & Foxi' was een jeugd stripblad dat van 10 oktober 1959 tot 27 augustus 1966 samen met het damesblad 'Eva' verscheen. Beide bladen werden door de Nederlandse Rotogravure Pers uitgebracht. In het jeugdblad stonden de avonturen van de rode vossentweeling Fix & Foxi centraal.Tevens kon de jeugd genieten van de avonturen van 'Paulus de Boskabouter', 'Roodbaard' en 'Winnetou'. 'Fix & Foxi' was als tijdschrift in Duitsland erg populair. Het Duitse succes kon men in Nederland niet evenaren.
Het blad werd vrijwel geheel gevuld met stripverhalen, waarvan de Duitse uitgever Rolf Kauka de geestelijke vader was. De avonturen van de rode vossen-tweeling Fix en Foxi en hun vrienden stonden daarbij centraal. De eerste tekenaar van Fix & Foxi was de Nederlander Dorul van der Heide. Daarnaast werden enkele andere leesverhalen opgenomen van Nederlandse oorsprong zoals Paulus de Boskabouter en enkele strips van andere oorsprong, als Pit & Piccolo (beter bekend als Robbedoes en Kwabbernoot), Roodbaard (1965), Fort Navajo (Blueberry, 1965-1966), Pit Pistool (1961, van Uderzo) en Winnetou (1963-1964, 1966). Het haakte ook in op de met-melk-meer-mans reclames van Joris Driepinter en de M-Melkbrigade waarvan Melle Kop (1961-1965) als stripverhaal getuige was. - Voortgezet als TV2000
Fix en Fox krant geboortedag als jubileumscadeau

Maak uw Fix en Fox nog specialer met een geschenkverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos

Met certificaat van echtheid

+ € 7,95

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos

Met certificaat van echtheid

+ € 7,95

Bekijk alle beschikbare data van de Fix en Fox

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.