Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 34,00

Ons archief wordt uitgebreid en verbouwd en dat is een flinke klus. Voor u betekent dit dat wij voor alle bestellingen/vragen etc. gesloten zijn van 11 mei t/m 26 juni 2022.

Maar uw wachten is de moeite waard: vanaf 27 juni kunnen wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 27 juni!

Uw bestelling kunt u wel plaatsen en wordt in volgorde van ontvangst vanaf 27 juni verstuurd.

Margriet - damesweekblad van circa 03-07-1976

'Margriet', met als ondertitel 'Weekblad voor vrouwen en meisjes', verscheen voor het eerst op 30 september 1938, een paar jaar nadat het damesblad 'Libelle' al op de markt was. In de begin periode was 'Margriet' een extra tijdschrift van het gezinsblad 'De week in beeld'. Pas in 1942 werd het blad zelfstandig uitgegeven. Evenals de 'Libelle' werd de redactie, dat destijds alleen uit Alma van Eijsden Peeren bestond, in 1943 door de Duitse bezetters gedwongen hun activiteiten neer te leggen. In 1945 verscheen weer een nieuwe editie met op de cover prinses Margriet. Tot op heden behoort 'Margriet' nog altijd tot de populaire damesweekbladen van Nederland.

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Margriet - damesweekblad compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,75

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 8,75

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op zaterdag 3 juli 1976

Gebeurtenissen: De IsraÎlische actie begint om ruim honderd joodse gijzelaars te bevrijden uit een gekaapte luchtbusvan Air France op het vliegveld van Entebbe.
Overleden: Han Bentz van den Berg (58), Nederlands acteur en regisseur
Weerextremen: Hoogste etmaalgemiddelde temperatuur 26,3 C
Weerextremen: Hoogste maximumtemperatuur 34,9 C
Weerextremen: Laagste etmaalgemiddelde relatieve vochtigheid 44 %
Weerextremen: Hoogste etmaalgemiddelde temperatuur 26,7 ∞C
Weerextremen: Hoogste maximumtemperatuur 34 ∞C
Weerextremen: Maximumtemperatuur tot 36,4∞C in Leopoldsburg en 36,7∞C in Ukkel.
Gebeurtenissen: Begin van Operatie Entebbe, een Israëlische actie om de passagiers te bevrijden uit een gekaapte Airbus van Air France op het vliegveld van Entebbe.

Het weer van zaterdag 3 juli 1976

Een tropische, onbewolkte dag met een gem. temperatuur van 26.3 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 14.8 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 34.9 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 16.9 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 8.2 m/s.
Het minimale zicht lag op 14-15 km en de relatieve luchtvochtigheid was 44%.

Bekijk alle weerdetails van 3-7-1976 »

Margriet - damesweekblad van zaterdag 3 juli 1976 (03-07-1976) als origineel cadeau

Margriet - damesweekblad van circa zaterdag 3 juli 1976 (03-07-1976) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Margriet - damesweekblad van zaterdag 3 juli 1976 (03-07-1976) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Archiefwerkzaamheden

Ons archief wordt uitgebreid en verbouwd en dat is een flinke klus. Voor u betekent dit dat wij voor alle bestellingen/vragen etc. gesloten zijn van 11 mei t/m 26 juni 2022.

Maar uw wachten is de moeite waard: vanaf 27 juni kunnen wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 27 juni!

Uw bestelling kunt u wel plaatsen en wordt in volgorde van ontvangst vanaf 27 juni verstuurd.