Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 33,95

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.

Pep uit week 44 1969 (circa 01-11-1969)

Het eerste nummer van het weekblad 'Pep' verscheen op 6 oktober 1962. Pep was bedoeld voor lezers die 'Donald Duck' ontgroeid waren, maar toch graag strips wilden blijven lezen. Het weekblad had de basis voor vele strips gelegd, zoals 'Asterix' en 'Coco Bill'. Daarnaast bood het tijdschrift jonge Nederlandse striptekenaars een podium. Met name tussen 1970 en 1975 was 'Pep' hét stripblad van Nederland.
De Pep is een weekblad, de exacte datum kan dus afwijken.
De Pep van zaterdag 1 november 1969 is van week 44.
Pep was een Nederlands stripweekblad dat van 1962 tot 1975 verscheen. Inhoud [verbergen] * 1 Het tijdschrift * 2 Gerelateerde stripboeken * 3 De strips * 4 Externe links [bewerken] Het tijdschrift De eerste Pep verscheen op 6 oktober 1962 en werd uitgegeven door De Geïllustreerde Pers NV in Amsterdam. Op de cover staan Mickey Mouse en Kuifje die elkaar de hand schudden onder de kop: Mickey en Kuifje in Pep. Op de eerste pagina werd de naam Pep uitgelegd: "Pep is een Engels woord voor pit, vuur, vaart en levenslust. Daarom is Pep een blad met pep". Aanvankelijk bevatte Pep vooral strips uit België en Frankrijk als Kolonel Clifton (Raymond Macherot), Michel Vaillant, Dan Cooper (Edition Lombard), Hoempa Pa (Goscinny en Uderzo) en Kuifje (Hergé), en uit de Walt Disney-stal als Spin en Marty, Pietje Pech en Mickey Mouse. Met nummer 1 van 1970 was er een nieuwe formule: nieuwe kop, een dikker blad (van 32 naar 48 pagina's) en vooral meer aandacht voor Nederlandse tekenaars. Agent 327 van Martin Lodewijk en De Generaal van Peter de Smet maakten in Pep hun debuut. Andere belangrijke bijdragen werden geleverd door Dick Matena (De Argonautjes), Fred Julsing (Wellington Wish) en Willy Lohmann (Kraaienhove). Naast strips bevatte Pep ook korte verhalen; een deel daarvan was geïllustreerd door Hans G. Kresse. Verder was er een brievenrubriek, advertenties, puzzels, interviews, informatieve artikelen over uiteenlopende onderwerpen (o.a. popartiesten), "uithalers" en "pepplaten" (centerfolds). Vanaf nummer 6 van 1972 werd als uitgever vermeld Oberon BV in Haarlem. Vanaf nummer 22 van 1974 ging het aantal "gewone" pagina's terug van 48 naar 32. Nieuw vanaf dat nummer was Peptoe, een ingeniet zwart-wit katern van 20 pagina's op goedkoper papier, gevuld met telkens één stripverhaal. Hierin verschenen voor Pep nieuwe strips als Conan, Rahan, en Ton en Tineke. Later verdween Peptoe, de laatste zat in nummer 17 van 1975. De laatst vermelde hoofdredacteur was Frits van der Heide in nummer 10 van 1975. De redactie bestond verder uit Jan van Erp (1e red.), Stef Keizer, Patrick Wessels en Anneke van Wissen. Het laatste nummer van Pep was nummer 39 van 1975. Door een fusie van twee grote uitgeverijen, De Geïllustreerde Pers en De Spaarnestad (uitgever van onder andere Sjors) werden deze twee bladen in september 1975 samengevoegd tot een nieuw blad: Eppo. Enkele succesvolle series uit zowel Pep als Sjors kwamen terug in Eppo, maar er werden ook nieuwe series opgenomen. [bewerken]
LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Pep compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 6,95

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op zaterdag 1 november 1969

Geboren: Darije Kalezi , Zwitsers-Bosnisch voetballer

Het weer van zaterdag 1 november 1969

Een gemiddelde, half tot zwaar bewolkte dag met een gem. temperatuur van 10.4 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 1.7 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 12.7 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 9.2 ℃ bleef steken.

Het minimale zicht lag op 8000-9000 m en de relatieve luchtvochtigheid was 77%.

Bekijk alle weerdetails van 1-11-1969 »

De Pep van zaterdag 1 november 1969 (01-11-1969) als origineel cadeau

De Pep van circa zaterdag 1 november 1969 (01-11-1969) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Pep van zaterdag 1 november 1969 (01-11-1969) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.