Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 37,95

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.

Paris Match uit week 09 1978 (circa 03-03-1978)

Paris Match is een wekelijks in Frankrijk verschijnend geïllustreerd tijdschrift. Het werd in 1949 opgericht en staat sindsdien bekend om zijn devies Le poids des mots, le choc des photos (Het gewicht van de woorden, de schok van de foto's). Paris Match werd in 1949 opgericht door de ondernemer Jean Prouvost. De naam was deels ontleend aan de in 1938 door Prouvost overgenomen wekelijks verschijnende sportkrant Match, die hij in 1939 had omgebouwd tot een nieuwsmagazine dat nog geen jaar later, door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in de kiem werd gesmoord. Pas in 1949 rolde het blad weer van de persen, maar nu dan onder de nieuwe naam Paris Match. Het format van de nieuwe uitgave werd afgekeken van het Amerikaanse tijdschrift Life: een combinatie van actuele informatie, reportages en exclusieve fotografie. Het eerste nummer van Paris Match verscheen op 25 maart 1949 met Winston Churchill op de cover. Paris Match was tot het einde van de jaren 50 een groot succes. Daarna begon de afzet evenwel op grond van toenemende concurrentie en de sterke opkomst van het nieuwe medium televisie onophoudelijk terug te lopen. Terwijl er in 1958 nog 800.000 exemplaren werden verkocht, was de oplage in 1975 teruggelopen tot onder de 600.000. In 1976 werd het blad overgenomen door Daniel Filipacchi, die Roger Thérond herbenoemde tot hoofdredacteur, een functie die deze al eerder, namelijk van 1962 tot 1968 had bekleed. Ditmaal echter gaf hij de teugels pas 23 jaar later, bij zijn pensionering in juli 1999, weer uit handen. De man die "Het Oog" genoemd werd, was toen 74 jaar, en Paris Match was onder zijn leiding weer aanzienlijk meer succesvol geworden, terwijl ook de oplagecijfers weer waren gegroeid. Hij werd opgevolgd door Alain Genestar. Paris Match maakt ook heden ten dage nog deel uit van de Hachette Filipacchi Médias-groep, die op zijn beurt eigendom is van Lagardère Media. De tegenwoordige oplage ligt rond de 625.000 exemplaren. [bewerken] Covers van Paris Match Paris Match staat in Frankrijk vooral ook bekend om zijn pakkende couvertures (covers). Op de website van het blad zijn alle zogenaamde "Unes" (Frans voor kopregel, titelpagina) sinds de allereerste editie van maart 1949 per muisklik op te roepen.
De Paris Match is een weekblad, de exacte datum kan dus afwijken.
De Paris Match van vrijdag 3 maart 1978 is van week 09.
Het werd in 1949 opgericht en staat sindsdien bekend om zijn devies Le poids des mots, le choc des photos (Het gewicht van de woorden, de schok van de foto's). - Paris Match werd in 1949 opgericht door de ondernemer Jean Prouvost. De naam was deels ontleend aan de in 1938 door Prouvost overgenomen wekelijks verschijnende sportkrant Match, die hij in 1939 had omgebouwd tot een nieuwsmagazine dat nog geen jaar later, door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in de kiem werd gesmoord. Pas in 1949 rolde het blad weer van de persen, maar nu dan onder de nieuwe naam Paris Match. Het format van de nieuwe uitgave werd afgekeken van het Amerikaanse tijdschrift Life: een combinatie van actuele informatie, reportages en exclusieve fotografie. Het eerste nummer van Paris Match verscheen op 25 maart 1949 met Winston Churchill op de cover. - Paris Match was tot het einde van de jaren 50 een groot succes. Daarna begon de afzet evenwel op grond van toenemende concurrentie en de sterke opkomst van het nieuwe medium televisie onophoudelijk terug te lopen. Terwijl er in 1958 nog 800.000 exemplaren werden verkocht, was de oplage in 1975 teruggelopen tot onder de 600.000
LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Paris Match compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 6,95

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op vrijdag 3 maart 1978

Gebeurtenissen: Premier Ian Smith sluit een akkoord met drie gematigde nationalistische bewegingen over de overgang naar een zwart meerderheidsbewind in Rhodesië per eind 1978.

Het weer van vrijdag 3 maart 1978

Een koude, geheel bewolkte dag met een gem. temperatuur van 7.3 ℃.

Er viel in totaal 4.3 mm neerslag in een periode van 12 uur.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 9.8 m/s.
Het minimale zicht lag op 500-600 m en de relatieve luchtvochtigheid was 90%.

Bekijk alle weerdetails van 3-3-1978 »

De Paris Match van vrijdag 3 maart 1978 (03-03-1978) als origineel cadeau

De Paris Match van circa vrijdag 3 maart 1978 (03-03-1978) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Paris Match van vrijdag 3 maart 1978 (03-03-1978) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.