Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 37,95

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.

Let op! Kranten uit deze periode 1943-1948 kunnen kleiner van afmeting zijn. In deze periode heerste naast voedselschaarste ook papierschaarste als gevolg van de Tweede Wereldoorlog.

De Spiegel uit week 46 1948 (circa 13-11-1948)

'De Spiegel' was een weekblad van christelijke signatuur dat van 1906 door de gereformeerde uitgever Willem Kirchner (1866-1921) in Amsterdam werd uitgegeven. Het tijdschrift was met name bedoeld voor christelijke gezinnen waar 'Gods woord' de norm was. In 'De Spiegel' stonden onder andere reisreportages, korte verhalen, overdenkingen, puzzels, kinderrubrieken en boekbesprekingen. In 1969 werd het tijdschrift door het teruglopen van de advertentieinkomsten opgeheven.

De Spiegel is een weekblad, de exacte datum kan dus afwijken.
De Spiegel van zaterdag 13 november 1948 is van week 46.

Het werd uitgegeven vanaf 1906 door de gereformeerde uitgever Willem Kirchner (1866-1921) te Amsterdam. Samen met de Katholieke Illustratie concurreerde het blad met de populaire "wereldse" geïllustreerde bladen. Vanaf 1928 werd het blad uitgegeven door Uitgeverij Zomer & Keuning. Het was voornamelijk een blad ter ontspanning voor christelijke gezinnen, waarin "Gods woord" de norm was. Onderwerpen: * Christelijke feestdagen * de koninklijke familie * feuilletons * boekbesprekingen * jubilea van verenigingen, predikanten en bruidsparen * kinderrubrieken en pagina’s gericht op vrouwen * reisreportages * korte verhalen * overdenkingen * puzzels en dat alles vooral verlucht met foto's en advertenties. Het blad werd verboden in 1941 door de Duitse bezetter. Na de oorlog verscheen het weer en bevatte het ook: * autorubrieken * stripverhalen, zoals tussen 14 november 1964 en 27 december 1969 de strip Puk en Poppedijn van tekenaar Piet Wijn. * artikelen over maatschappelijke vraagstukken, zoals popmuziek en religieus gemengde huwelijken. Het blad ging ter ziele door het teruglopen van de advertentieinkomsten, in 1969 werd de uitgave gestaakt.

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw De Spiegel compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 6,95

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op zaterdag 13 november 1948

Gebeurtenissen: Leigh Mercer publiceert zijn palindroom "A man, a plan, a canal: Panama!"

Het weer van zaterdag 13 november 1948

Een gemiddelde dag met een gem. temperatuur van 6.9 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 1.3 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 11.1 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 2.6 ℃ bleef steken.

Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 82%.

Bekijk alle weerdetails van 13-11-1948 »

De Spiegel van zaterdag 13 november 1948 (13-11-1948) als origineel cadeau

De Spiegel van circa zaterdag 13 november 1948 (13-11-1948) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Spiegel van zaterdag 13 november 1948 (13-11-1948) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.