Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 37,95

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.

Donald Duck uit week 21 1979 (circa 26-05-1979)

Donald Duck is een wekelijks verschijnend, Nederlands tijdschrift met stripverhalen van Walt Disney-figuren, met name Donald Duck

De Donald Duck is een weekblad, de exacte datum kan dus afwijken.
De Donald Duck van zaterdag 26 mei 1979 is van week 21.

Op 25 oktober 1952 kreeg de Nederlandse jeugd zomaar voor niets het eerste nummer van Donald Duck in de brievenbus.

Donald Duck is een wekelijks verschijnend, Nederlands tijdschrift met stripverhalen van Walt Disney-figuren, met name Donald Duck. Het weekblad wordt uitgegeven in de Benelux door Sanoma Uitgevers. Voormalige uitgevers waren De Geïllustreerde Pers, Oberon en VNU Uitgevers. De huidige hoofdredacteur is Thom Roep.

De Nederlandse versie van Donald Duck kwam op 25 oktober 1952 op de markt. In het buitenland was er al langer een maand- of weekblad zoals Topolino in Italië, Anders And & Co in Denemarken, Micky Maus in Duitsland en Walt Disney's Comics and Stories in Amerika. Het eerste nummer werd uitgegeven door Margriet en werd bij elk gezin afgeleverd. Dit eerste nummer was voor de helft in kleur en voor de andere helft in zwart-wit en had 24 pagina's. Het bevatte het verhaal Donald Duck als brandweerman en een verhaal van Wolfje. Abonnees van het tijdschrift Margriet kregen de kans voor 15 cent per nummer ook wekelijks de Donald Duck te ontvangen. Steevast is de Donald Duck voorzien van de aankondiging: Een vrolijk weekblad.

Bij de eerste nummers waren de pagina's afgewisselend in kleur en zwart-wit. Nummer 10 uit 1954 was het eerste nummer dat geheel in kleur werd uitgegeven. Eind 1958 kwam het eerste blad met 32 pagina's uit. In 1989 werd de Donald Duck 40 pagina's. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in (2002) werd het aantal verhoogd tot 44 pagina's.

Regelmatig werden er dikkere nummers uitgegeven. Zo was het feestnummer van 1977 om te vieren dat Donald Duck 25 jaar bestond maar liefst 84 pagina's dik. Het jubileumnummer van 1987 telde 64 pagina's en bevatte een speciaal verhaal van Carl Barks waar dinosauriërs in voorkwamen. Het jubileumnummer van 1992 telde slechts 2 pagina's extra, maar bevatte wel een gratis extra nummer.

In 1971 kwam het 1000e nummer uit, in 1991 het 2000e. In het hoofdverhaal van dit nummer wordt Donald bij wijze van reclamestunt tot "Kerel 2000" verkozen. In 2000 verscheen het 2500e nummer.

Donald Duck had in 2004 ongeveer 302.000 abonnees. In 2009 werden er een paar veranderingen doorgevoerd: er stond steeds een stukje uit de krant in de brievenbus, Donald Duck stond zelf het hele jaar op de achterkant (in 2008 waren dit nog De Zware Jongens). In 2009 waren ook de eerste letters van de opgenomen brieven groot gedrukt in plaats van klein.

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Donald Duck compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 6,95

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op zaterdag 26 mei 1979

Geboren: Karolien Debecker, Vlaams presentatrice

Het weer van zaterdag 26 mei 1979

Een gemiddelde, zwaar bewolkte dag met een gem. temperatuur van 12.8 ℃.

Er viel in totaal 5.2 mm neerslag in een periode van 2.8 uur. De zon scheen 3.9 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 19.7 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 5.8 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 17.5 m/s.
Het minimale zicht lag op 6000-7000 m en de relatieve luchtvochtigheid was 81%.

Bekijk alle weerdetails van 26-5-1979 »

De Donald Duck van zaterdag 26 mei 1979 (26-05-1979) als origineel cadeau

De Donald Duck van circa zaterdag 26 mei 1979 (26-05-1979) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Donald Duck van zaterdag 26 mei 1979 (26-05-1979) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.