Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 34,00

Wij genieten van onze vakantie tot 29 september!  
Bestellingen kunt u wel plaatsen en worden in volgorde van ontvangst vanaf 30 september verstuurd.

Playboy (NL) uit oktober 1988 (circa 01-10-1988)

Playboy Magazine is een erotisch getint tijdschrift, vooral bedoeld voor heteroseksuele mannen, opgericht in 1953 door Hugh Hefner.

De Playboy (NL) is een maandblad, de exacte datum kan dus afwijken.
De Playboy (NL) is van zaterdag 01-10-1988 oktober 1988 .

Een playboy is iemand die zich beweegt in de jet-set, veel achter de vrouwen aanzit en meestal kortstondige verhoudingen heeft. De inhoud bestaat uit een aantal portretseries van blote vrouwen, met als klapstuk de 'playmate van de maand', met daartussen ook interviews met bekende personen en politieke of culturele analyses. Het eerste nummer van het blad had Marilyn Monroe op de omslag (en op de middenpagina). Het bloot is altijd meer erotisch dan pornografisch geweest, 'harde' seks (afbeeldingen van penetratie of fellatio) zal men in het blad niet vinden. De oplage is, wellicht door de gemakkelijke toegang tot seks en erotische afbeeldingen op het internet, sinds de hoogtijdagen sterk teruggelopen. In 1972 werden van een nummer meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. In 2005 was de oplage van de Amerikaanse uitgave nog 3 miljoen. - De Nederlandse en Belgische versies bestaan sinds mei 1983. De Nederlandse Playboy wordt uitgegeven door Sanoma Uitgevers. Voor het eerste Nederlandse nummer poseerde de destijds 36-jarige Jerney Kaagman naakt. Covergirl van dit nummer was Ellen Soeters. Er stond ook een interview met toenmalig Tweede Kamervoorzitter Dick Dolman in. Van het blad bestaat ook een 'vrouwelijke' editie, namelijk Playgirl. Deze wordt niet in de Nederlandse taal uitgegeven. Het tijdschrift is ook onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. In 2005 verscheen een artikel over de veranderingen in de lichaamsproporties van de centerfoldmodellen gedurende de laatste 5 decennia. De conclusies wezen niet eenduidig op een trend naar grotere slankheid; wel werden er verschuivingen gevonden in de frequentie van vijf verschillende lichaamstypen. - Sommige modellen werden door hun eerste fotoreportage in Playboy Magazine wereldberoemd. Andere dames mochten ooit éénmaal in het tijdschrift verschijnen en kregen daarna hun carrière niet van de grond. Hier een korte lijst van zeer succesvolle carrières, - Pamela Anderson - Carmen Electra - Farrah Fawcett - Aria Giovanni - Rita Granberry - Vida Guerra - Daryl Hannah - LaTasha Marzolla - Marilyn Monroe - Tera Patrick - Denise Richards - Anna Nicole Smith - Dita Von Teese

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Playboy (NL) compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,75

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 8,75

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op zaterdag 1 oktober 1988

Weerextremen: Laagste minimumtemperatuur 1,2 C

Het weer van zaterdag 1 oktober 1988

Een gemiddelde, licht bewolkte dag met een gem. temperatuur van 8.1 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 7.1 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 15.1 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 1.2 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 8.2 m/s.
Het minimale zicht lag op 13-14 km en de relatieve luchtvochtigheid was 79%.

Bekijk alle weerdetails van 1-10-1988 »

De Playboy (NL) van zaterdag 1 oktober 1988 (01-10-1988) als origineel cadeau

De Playboy (NL) van circa zaterdag 1 oktober 1988 (01-10-1988) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Playboy (NL) van zaterdag 1 oktober 1988 (01-10-1988) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2021 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Vakantiesluiting

Wij genieten van momenteel onze vakantie tot 29 september!

Bestellingen kunt u wel plaatsen en worden in volgorde van ontvangst vanaf 30 september verstuurd.

Wij wensen u een fijne vakantie!