Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 34,00

Ons archief wordt uitgebreid en verbouwd en dat is een flinke klus. Voor u betekent dit dat wij voor alle bestellingen/vragen etc. gesloten zijn van 11 mei t/m 26 juni 2022.

Maar uw wachten is de moeite waard: vanaf 27 juni kunnen wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 27 juni!

Uw bestelling kunt u wel plaatsen en wordt in volgorde van ontvangst vanaf 27 juni verstuurd.

Life van circa 01-02-1954

Life is de naam van twee verschillende Amerikaanse tijdschriften, waarvan met name het tweede, een tijdschrift met fotoreportages, in het midden van de twintigste eeuw wereldwijd bekend werd.

Life was een New Yorks tijdschrift, uitgegeven door de Life Publishing Company van Manhattan. Het was een humoristisch weekblad met verhalen, humoristische cartoons en pin-ups, en recensies van films en theatervoorstellingen. Dit magazine viel ten prooi aan de Grote Depressie en verdween in het begin van de jaren 1930. - Henry Luce kocht de naam van het ter ziele gegane blad en stichtte in 1936 een nieuw tijdschrift met dezelfde naam, een groot formaat weekblad met de nadruk op fotoreportages van de hele wereld. Het eerste nummer verscheen op 23 november 1936. Het tijdschrift, dat behoorde tot Time, werd een groot succes, en had op zijn hoogtepunt (ongeveer de jaren 1950-1960) tientallen miljoenen lezers over de hele wereld. Wegens afnemende oplagecijfers van tijdschriften in het algemeen en daarmee gepaard gaande dalende advertentie-inkomsten, moest Life er in 1972 echter mee ophouden. Het laatste nummer van het weekblad verscheen op 29 december 1972. Vanaf toen verscheen er nog alleen ieder halfjaar een Life-fotoboek, tot in oktober 1978 het tijdschrift nieuw leven werd ingeblazen, doch ditmaal als maandblad. Deze nieuwe Life zou verschijnen tot mei 2000. Tijdens de eerste Golfoorlog verscheen Life een tijdlang wekelijks. Vanaf oktober 2004 is Life een wekelijkse weekendbijlage bij een aantal Amerikaanse kranten, waaronder de Los Angeles Times, de Chicago Tribune en Newsday. Beroemde fotojournalisten die voor Life hebben gewerkt zijn onder anderen Robert Capa, Margaret Bourke-White (de eerste vrouwelijke fotojournalist), Lee Miller en Gordon Parks. - Voortgezet als- Life international

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Life compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,75

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 8,75

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op maandag 1 februari 1954

Gebeurtenissen: In Doetinchem wordt profvoetbalclub De Graafschap opgericht.
Geboren: Marijke Amado, Nederlands presentatrice en actrice
Geboren: Egbert Streuer, Nederlands motorcoureur
Weerextremen: Temperatuurminima tot -15,3∞C in Gerdingen (Bree) en -20,2∞C op de Baraque Michel (Jalhay). Rivierenen kanalen zijn op veel plaatsen overdekt met ijs. Aan de kust vormt zich op zee een kleine ijsbank.
Gebeurtenissen: In Doetinchem wordt profvoetbalclub De Graafschap opgericht.

Het weer van maandag 1 februari 1954

Een zeer koude, onbewolkte dag met een gem. temperatuur van -10.3 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 7.7 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op -6.2 ℃ terwijl de minimale temperatuur op -13 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 15.4 m/s.
Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 60%.

Bekijk alle weerdetails van 1-2-1954 »

Life van maandag 1 februari 1954 (01-02-1954) als origineel cadeau

Life van circa maandag 1 februari 1954 (01-02-1954) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Life van maandag 1 februari 1954 (01-02-1954) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Archiefwerkzaamheden

Ons archief wordt uitgebreid en verbouwd en dat is een flinke klus. Voor u betekent dit dat wij voor alle bestellingen/vragen etc. gesloten zijn van 11 mei t/m 26 juni 2022.

Maar uw wachten is de moeite waard: vanaf 27 juni kunnen wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 27 juni!

Uw bestelling kunt u wel plaatsen en wordt in volgorde van ontvangst vanaf 27 juni verstuurd.