Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 37,95

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.

Life van circa 26-05-1952

Life is de naam van twee verschillende Amerikaanse tijdschriften, waarvan met name het tweede, een tijdschrift met fotoreportages, in het midden van de twintigste eeuw wereldwijd bekend werd.

Life was een New Yorks tijdschrift, uitgegeven door de Life Publishing Company van Manhattan. Het was een humoristisch weekblad met verhalen, humoristische cartoons en pin-ups, en recensies van films en theatervoorstellingen. Dit magazine viel ten prooi aan de Grote Depressie en verdween in het begin van de jaren 1930. - Henry Luce kocht de naam van het ter ziele gegane blad en stichtte in 1936 een nieuw tijdschrift met dezelfde naam, een groot formaat weekblad met de nadruk op fotoreportages van de hele wereld. Het eerste nummer verscheen op 23 november 1936. Het tijdschrift, dat behoorde tot Time, werd een groot succes, en had op zijn hoogtepunt (ongeveer de jaren 1950-1960) tientallen miljoenen lezers over de hele wereld. Wegens afnemende oplagecijfers van tijdschriften in het algemeen en daarmee gepaard gaande dalende advertentie-inkomsten, moest Life er in 1972 echter mee ophouden. Het laatste nummer van het weekblad verscheen op 29 december 1972. Vanaf toen verscheen er nog alleen ieder halfjaar een Life-fotoboek, tot in oktober 1978 het tijdschrift nieuw leven werd ingeblazen, doch ditmaal als maandblad. Deze nieuwe Life zou verschijnen tot mei 2000. Tijdens de eerste Golfoorlog verscheen Life een tijdlang wekelijks. Vanaf oktober 2004 is Life een wekelijkse weekendbijlage bij een aantal Amerikaanse kranten, waaronder de Los Angeles Times, de Chicago Tribune en Newsday. Beroemde fotojournalisten die voor Life hebben gewerkt zijn onder anderen Robert Capa, Margaret Bourke-White (de eerste vrouwelijke fotojournalist), Lee Miller en Gordon Parks. - Voortgezet als- Life international

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Life compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 6,95

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op maandag 26 mei 1952

Het weer van maandag 26 mei 1952

Een gemiddelde, vrijwel geheel bewolkte dag met een gem. temperatuur van 12 ℃.

Er viel in totaal 1 mm neerslag in een periode van 2.3 uur. De zon scheen 3.2 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 15.4 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 10.3 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 14.4 m/s.
Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 85%.

Bekijk alle weerdetails van 26-5-1952 »

Life van maandag 26 mei 1952 (26-05-1952) als origineel cadeau

Life van circa maandag 26 mei 1952 (26-05-1952) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Life van maandag 26 mei 1952 (26-05-1952) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.