Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 37,95

Time magazine uit week 47 1972 (circa 24-11-1972)

TIME (ook wel TIME Magazine genoemd) is een Amerikaans wekelijks verschijnend opinieblad dat wereldwijd invloed heeft. Het is opgericht in 1923 en wordt uitgegeven door het tijdschriftenconcern Time Inc., een onderdeel van mediabedrijf Time Warner.
Het Time magazine is een weekblad, de exacte datum kan dus afwijken.
De Time magazine van vrijdag 24 november 1972 is van week 47.

De eerste TIME kwam uit op 3 maart 1923. De oprichters wilden een lichter, spannender geschreven blad uitbrengen dan de toen gangbare opiniebladen. De eerste editie had 28 bladzijden en bevatte onder meer artikelen over het Amerikaanse alcoholverbod en de hongersnood in Rusland.

Het blad bleef lang zelfstandig, hoewel de uitgeverij steeds meer titels uitbracht, zoals het fotoblad Life. In 1990 fuseerde het tijdschriftenbedrijf met Warner (van het filmbedrijf Warner Brothers), in 1996 met het bedrijf Turner Broadcasting System (eigenaar van de tv-zender CNN) en in 2000 met Internetbedrijf America Online (AOL).

Het blad TIME heeft inmiddels internationale edities voor Europa, Azië en Canada, alsmede een editie voor kinderen. In totaal ligt de oplage boven de 5 miljoen.

TIME legt vaak de nadruk op de belangrijke personen op het wereldtoneel. Meestal staat er een persoon op de cover. Ook heeft het blad een aantal tradities in het belichten van de groten der aarde.

TIME is het meest bekend vanwege de jaarlijkse uitverkiezing van de "Person of the Year" (tot en met 1998 "Man of the Year"). In december van ieder jaar kiest de redactie een persoon uit die in het afgelopen jaar van grote invloed is geweest in de wereld. In 2004 was dit de Amerikaanse president George W. Bush, maar ook Charles Lindbergh (als eerste, in 1927), Adolf Hitler en Jozef Stalin hebben de eer gehad. Aan het eind van de twintigste eeuw verkozen de lezers van TIME Albert Einstein tot "Person of the Century". Voor het jaar 2007 werd Vladimir Poetin, president van de Russische Federatie, verkozen tot "Persoon van het Jaar". Barack Obama werd verkozen in 2008, Ben Bernanke in 2009 en Mark Zuckerberg in 2010.

Sinds 2004 publiceert TIME in april de "TIME 100", een lijst van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld. In 2005 stond Ayaan Hirsi Ali op deze lijst.

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Time magazine compleet met een cadeauverpakking

De tijdschrift wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Cambric Geschenkdoos

Cambric Geschenkdoos
+ € 7,75

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 7,75

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Vintage tijdschriften inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op vrijdag 24 november 1972

Het weer van vrijdag 24 november 1972

Een koude, half bewolkte dag met een gem. temperatuur van 3.6 ℃.

Er viel in totaal 0.1 mm neerslag in een periode van uur. De zon scheen 3.2 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 7.2 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 1 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 7.7 m/s.
Het minimale zicht lag op 15-16 km en de relatieve luchtvochtigheid was 91%.

Bekijk alle weerdetails van 24-11-1972 »

Het Time magazine van vrijdag 24 november 1972 (24-11-1972) als origineel cadeau

Het Time magazine van circa vrijdag 24 november 1972 (24-11-1972) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Time magazine van vrijdag 24 november 1972 (24-11-1972) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.