Dagblad voor Friesland
Dagblad voor Friesland
Provinciaal dagblad voor Friesland
De Gooi- en Eemlander is een regionaal dagblad in 't Gooi, Soest en Baarn (Eemland).
Het Groninger Dagblad is in 1992 ontstaan uit een fusie met Winschoter Courant en Dagblad De Noord-Ooster. De Groningse ochtendkrant wilde meer bekendheid krijgen door over te gaan op een vlotte en korte schrijfstijl. Drie jaar later werd de krant overgenomen door Hazewinkel Persgroep, waardoor het Groninger Dagblad werd uitgebreid met de stadseditie Groninger Dagblad Stad.
Het Haagsch Dagblad was de Haagse editie van het dagblad Het Parool. De krant bestond van 1945 tot 1964.
Dagblad voor Haarlem en omstreken
Dagblad voor Leeuwarden en omstreken
Dagblad voor provincie Groningen
Provinciaal dagblad voor Noord Brabant
Dagblad voor Provincie Groningen
Het Parool is op 25 juli 1940 opgericht. Voordat de krant verscheen, bracht Frans Goedhart eerst een illegaal sociaal-democratisch verzetskrantje uit onder de naam 'De nieuwsbrief van Pieter 't Hoen'. Om een krant te maken, heb je meer mensen nodig. Goedhart ging op zoek naar mensen met een belangrijke positie binnen de pers en politiek. Samen richtten zij de verzetskrant 'Het Parool' op. De eerste editie van Het Parool verscheen pas op 10 februari. De naam was bedacht door Maurits Kann, voormalig redacteur van De Groene Amsterdammer. Frans Goedhart bedacht de ondertitel 'Vrij onverveerd', afkomstig uit het Wilhelmus.
Het Parool is een Nederlands landelijk dagblad dat in de Tweede Wereldoorlog begon als sociaal-democratisch getinte verzetskrant
Trouw is een landelijk ochtendblad dat zes dagen in de week wordt verspreid. De échte krant van de geboortedag is een uniek cadeau met een verhaal! Geen kopie of herdruk. Tientallen titels beschikbaar in het archief. Bestel direct!
De Volkskrant is een landelijk, progressief dagblad van katholieke origine. De eerste editie verscheen in 1919 als een weekblad. Drie jaar later werd De Volkskrant als dagblad uitgegeven. Vanaf de jaren zestig is het dagblad zich gaan richten op de hoger opgeleide lezers.
Het Vrije Volk was de naoorlogse voortzetting van het socialistische dagblad Het Volk. Het dagblad verscheen voor het eerst als een legale editie in 1945 in Eindhoven. Tot 28 januari 1946 kwam in diverse grote steden (Enschede, Groningen, Leeuwarden, Amsterdam en Utrecht) een editie van Het Vrije Volk. Daarna kregen alle titels één hoofdredactie en directie met als een centraalkantoor in Amsterdam. Vanaf dat moment werd het dagblad landelijk uitgegeven. Elke stad kreeg een eigen regionale editie.