Officieel orgaan der gezamenlijke ondergrondsche pers
Gooische klanken : officieel orgaan der gezamenlijke ondergrondsche pers te Hilversum
Wij zijn er even tussenuit van 8 november t/m 22 november.
Bestellingen worden vanaf 25 november verwerkt in volgorde van binnenkomst.
Gooische klanken : officieel orgaan der gezamenlijke ondergrondsche pers te Hilversum
Haarlems Dagblad is een regionale ochtendkrant voor Haarlem en omstreken (Haarlemmermeer en de noordelijke Bollenstreek). De eerste editie van het dagblad verscheen in 1883 onder de naam Haarlem's Dagblad. De krant verschijnt zes keer per week.
Indische courant voor Nederland
'Het Nieuwsblad van het Zuiden' was een dagblad dat in 1917 voor het eerst in Tilburg verscheen. Vanaf 1952 werden in het dagblad de nieuw verhalen van Suske en Wiske als voorpublicaties afgedrukt. Aangezien de teksten in het Vlaams waren geschreven, werden deze naar het Nederlands vertaald. 'Het Nieuwsblad van het Zuiden verscheen voor het laatst in 1992 om in het 'Brabants Dagblad te worden opgenomen.
De 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' (NRC) verscheen voor het eerst in 1843 als 'Rotterdamsch staats-, handels-, nieuws- en advertentieblad'. Op 1 januari 1844 werd deze naam veranderd in 'Nieuwe Rotterdamsche Courant'. De krant verscheen in eerste instantie op maandag, woensdag en vrijdag. Vanaf 23 september 1844 werd de krant dagelijks verspreid. De 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' had evenals het 'Algemeen Handelsblad' een liberaal signatuur. Op 1 oktober 1970 gingen de twee kranten fuseren. De kranten gaan tot op de dag van vandaag verder onder de naam 'NRC Handelsblad'.
Het Parool is op 25 juli 1940 opgericht. Voordat de krant verscheen, bracht Frans Goedhart eerst een illegaal sociaal-democratisch verzetskrantje uit onder de naam 'De nieuwsbrief van Pieter 't Hoen'. Om een krant te maken, heb je meer mensen nodig. Goedhart ging op zoek naar mensen met een belangrijke positie binnen de pers en politiek. Samen richtten zij de verzetskrant 'Het Parool' op. De eerste editie van Het Parool verscheen pas op 10 februari. De naam was bedacht door Maurits Kann, voormalig redacteur van De Groene Amsterdammer. Frans Goedhart bedacht de ondertitel 'Vrij onverveerd', afkomstig uit het Wilhelmus.
De Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) is ontstaan door een fusie tussen diverse Zeeuwse kranten, waaronder Breskensche Courant, Zierikzeesche Nieuwsbode en Vlissingsche Courant. Deze kranten te samen kennen een lange geschiedenis die in 1758 begint met de oprichting van de Middelburgsche Courant. Vandaag de dag is de titel van deze dagelijkse regionale krant: PZC.
'Het Rotterdamsch Parool' is een voortzetting van 'Het Parool'. Begin jaren zeventig van de twintigste eeuw verscheen de krant voor het eerst. 'Het Parool' publiceerde het landelijke en het buitenlandse nieuws. Het stadsnieuws uit Rotterdam werd in 'Het Rotterdamsch Parool' geplaatst, zoals het nieuws uit Amsterdam ook in een aparte krant werd afgedrukt.
De Tijd was een rooms-katholiek krant die voor het eerst verscheen in 1845. Driemaal per week lag De Tijd bij de abonnees op de deurmat. In 1959 ging de krant fuseren met De Maasbode. Deze fusie heeft niet mogen baten. In 1974 maakte de krant een doorstart als (opinie)weekblad, waarvan de laatste editie in 1990 werd uitgebracht.
Trouw is een landelijk ochtendblad dat zes dagen in de week wordt verspreid. De échte krant van de geboortedag is een uniek cadeau met een verhaal! Geen kopie of herdruk. Tientallen titels beschikbaar in het archief. Bestel direct!
Dagblad Het Vaderland is opgericht in 1869 door drie uitgevers Albert Willem Sijthoff, Dirk Anthonie Thieme en Artinus Nijhoff. Zij werden ook wel 'Het Driemanschap' genoemd. Het dagblad had een progressief-liberale signatuur. In 1982 werd de krant voor het laatst gedrukt.
De Volkskrant is een landelijk, progressief dagblad van katholieke origine. De eerste editie verscheen in 1919 als een weekblad. Drie jaar later werd De Volkskrant als dagblad uitgegeven. Vanaf de jaren zestig is het dagblad zich gaan richten op de hoger opgeleide lezers.
Het Vrije Volk was de naoorlogse voortzetting van het socialistische dagblad Het Volk. Het dagblad verscheen voor het eerst als een legale editie in 1945 in Eindhoven. Tot 28 januari 1946 kwam in diverse grote steden (Enschede, Groningen, Leeuwarden, Amsterdam en Utrecht) een editie van Het Vrije Volk. Daarna kregen alle titels één hoofdredactie en directie met als een centraalkantoor in Amsterdam. Vanaf dat moment werd het dagblad landelijk uitgegeven. Elke stad kreeg een eigen regionale editie.
Gerenommeerd Amerikaanse dagblad
Nederlandstalig dagblad verschenen in Indonesië