Dagblad voor Friesland
Dagblad voor Friesland
De Gooi- en Eemlander is een regionaal dagblad in 't Gooi, Soest en Baarn (Eemland).
Haarlems Dagblad is een regionale ochtendkrant voor Haarlem en omstreken (Haarlemmermeer en de noordelijke Bollenstreek). De eerste editie van het dagblad verscheen in 1883 onder de naam Haarlem's Dagblad. De krant verschijnt zes keer per week.
Dagblad voor Haarlem en omstreken
Dagblad voor Leiden en omstreken
Katholieke dagblad
De 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' (NRC) verscheen voor het eerst in 1843 als 'Rotterdamsch staats-, handels-, nieuws- en advertentieblad'. Op 1 januari 1844 werd deze naam veranderd in 'Nieuwe Rotterdamsche Courant'. De krant verscheen in eerste instantie op maandag, woensdag en vrijdag. Vanaf 23 september 1844 werd de krant dagelijks verspreid. De 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' had evenals het 'Algemeen Handelsblad' een liberaal signatuur. Op 1 oktober 1970 gingen de twee kranten fuseren. De kranten gaan tot op de dag van vandaag verder onder de naam 'NRC Handelsblad'.
Dagblad voor Provincie Groningen
Het 'Rotterdamsch Nieuwsblad' werd op 3 april 1878 voor het eerst in Rotterdam uitgegeven. Tijdens bleef de krant verschijnen. De oplage steeg van 90.000 exemplaren in 1940 naar bijna 110.000 in 1944. In 1978 werd de naam, ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan, aangepast aan de moderne spelling 'Rotterdams Nieuwsblad'. Tegenwoordig is het 'Rotterdams Nieuwsblad' na enkele fuseringen, beter bekend als 'Algemeen Dagblad'.
Nederlands dagblad, de Standaard heeft een christelijke achtergrond en wordt als voorloper van Trouw beschouwd.
De Tijd was een rooms-katholiek krant die voor het eerst verscheen in 1845. Driemaal per week lag De Tijd bij de abonnees op de deurmat. In 1959 ging de krant fuseren met De Maasbode. Deze fusie heeft niet mogen baten. In 1974 maakte de krant een doorstart als (opinie)weekblad, waarvan de laatste editie in 1990 werd uitgebracht.
Twentsch nieuwsblad - dagblad voor Twente en Oost-Gelderland
Dagblad Het Vaderland is opgericht in 1869 door drie uitgevers Albert Willem Sijthoff, Dirk Anthonie Thieme en Artinus Nijhoff. Zij werden ook wel 'Het Driemanschap' genoemd. Het dagblad had een progressief-liberale signatuur. In 1982 werd de krant voor het laatst gedrukt.
De Zeister courant - nieuws- en advertentieblad voor Zeist en omstreken.