Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 61,31

Nieuwsblad van het Noorden van woensdag 15-05-1991

Nieuwsblad van het Noorden was van 1888 tot 2002 een populaire krant in de noordelijke provincies. In de stad Groningen had de krant zelfs een eigen editie. Na een fusie met het Groninger Dagblad en de Drentse Courant verschijnt de krant tegenwoordig onder de naam Dagblad van het Noorden

Op 2 juni 1888 bracht journalist en ambtenaar Joan Nieuwenhuis het eerste exemplaar van het Nieuwsblad van het Noorden uit. De krant werd alleen op woensdag en zaterdag gedrukt. Voor een los exemplaar betaalde de lezer 2 cent. Lang had Nieuwenhuis de krant niet gerund. Na enkele maanden had de drukker (Ruurt Hazewinkel Jzn.) de krant overgenomen,

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Nieuwsblad van het Noorden compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,75

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 14,95

Luxe mahonie cassette

Luxe mahonie cassette
+ € 54,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op woensdag 15 mei 1991

Gebeurtenissen: …dith Cresson wordt de eerste vrouwelijke premier van Frankrijk.
Overleden: Fritz Riess (68), Duits autocoureur
Gebeurtenissen: Peru sluit een overeenkomst met de Verenigde Staten ter bestrijding van de productie en handel in grondstoffen voor cocaïne.
Gebeurtenissen: Édith Cresson wordt de eerste vrouwelijke premier van Frankrijk.
Gebeurtenissen: De republiek Servië en haar bondgenoten blokkeren de verkiezing van de Kroaat Stjepan Mesić tot president van Joegoslavië, waardoor het collectieve presidentschap, het hoogste staatsorgaan, wordt verlamd.

Het weer van woensdag 15 mei 1991

Een gemiddelde, half tot zwaar bewolkte dag met een gem. temperatuur van 7.6 ℃.

Er viel in totaal 2.5 mm neerslag in een periode van 4.1 uur. De zon scheen 1.8 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 10.7 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 4.6 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 13.4 m/s.
Het minimale zicht lag op 7000-8000 m en de relatieve luchtvochtigheid was 82%.

Bekijk alle weerdetails van 15-5-1991 »

Het Nieuwsblad van het Noorden van woensdag 15 mei 1991 (15-05-1991) als origineel krant van de geboortedag cadeau

Het Nieuwsblad van het Noorden van woensdag 15 mei 1991 (15-05-1991) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Nieuwsblad van het Noorden van woensdag 15 mei 1991 (15-05-1991) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.