Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 64,95

Nieuwsblad van het Noorden van zaterdag 29-12-1990

Nieuwsblad van het Noorden was van 1888 tot 2002 een populaire krant in de noordelijke provincies. In de stad Groningen had de krant zelfs een eigen editie. Na een fusie met het Groninger Dagblad en de Drentse Courant verschijnt de krant tegenwoordig onder de naam Dagblad van het Noorden

Op 2 juni 1888 bracht journalist en ambtenaar Joan Nieuwenhuis het eerste exemplaar van het Nieuwsblad van het Noorden uit. De krant werd alleen op woensdag en zaterdag gedrukt. Voor een los exemplaar betaalde de lezer 2 cent. Lang had Nieuwenhuis de krant niet gerund. Na enkele maanden had de drukker (Ruurt Hazewinkel Jzn.) de krant overgenomen,

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Nieuwsblad van het Noorden compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95
Tijdelijk uitverkocht.

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 16,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op zaterdag 29 december 1990

Gebeurtenissen: Lech Wa sa, de Poolse president, draagt de liberale econoom Jan Krysztof Bielecki voor als eersteminister.
Gebeurtenissen: In ArgentiniÎ stelt president Carlos Menem de militaire juntaleiders van de periode 1976-83, deex-generaals Jorge Videla en Roberto Viola, weer op vrije voeten.
Geboren: Tommaso D'Orsogna, Australisch zwemmer
Gebeurtenissen: In Argentinië stelt president Carlos Menem de militaire juntaleiders van de periode 1976-83, de ex-generaals Jorge Videla en Roberto Viola, weer op vrije voeten.

Het weer van zaterdag 29 december 1990

Een gemiddelde, geheel bewolkte dag met een gem. temperatuur van 8.5 ℃.

Er viel in totaal 11.5 mm neerslag in een periode van 9.1 uur.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 17.5 m/s.
Het minimale zicht lag op 4500-4600 m en de relatieve luchtvochtigheid was 89%.

Bekijk alle weerdetails van 29-12-1990 »

Het Nieuwsblad van het Noorden van zaterdag 29 december 1990 (29-12-1990) als origineel krant van de geboortedag cadeau

Het Nieuwsblad van het Noorden van zaterdag 29 december 1990 (29-12-1990) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Nieuwsblad van het Noorden van zaterdag 29 december 1990 (29-12-1990) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.