Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 59,45

Haagsche courant van vrijdag 30-06-2006

De Haagsche Courant was een dagblad dat in de regio Haaglanden werd verspreid.
De Haagsche Courant was een dagblad dat in de regio Haaglanden werd verspreid. Alhoewel de Haagsche Courant reeds in 1864 onder die naam verscheen (uitgave Belinfante), werd het pas een begrip vanaf 1883 door uitgeverij Sijthoff. Het dagblad zou tot 2005 bestaan en verloor vooral de laatste jaren van zijn bestaan veel abonnees. In 2005 ging de Haagsche Courant op in het AD, samen met het voormalige Algemeen Dagblad, Rijn en Gouwe, Goudsche Courant, Rotterdams Dagblad, Amersfoortse Courant, De Dordtenaar en het Utrechts Nieuwsblad, waardoor het karakter van de krant veranderde. De nieuwe naam luidde AD Haagsche Courant. Aanvankelijk leidde de fusie mede daardoor tot een versneld verlies van abonnees. Later zwakte de daling wat af. Tot aan de fusie kende de Haagsche Courant aparte edities voor de verschillende delen van het verspreidingsgebied: Den Haag stad, Zoetermeer, Westland (Westlandsche Courant), Delft (Delftsche Courant) en Rijswijk/Leidschendam/Voorburg. Deze edities zijn na de fusie opgegaan in edities van AD Haagsche Courant', met dagelijks een regionaal katern. Ook de Goudsche Courant werd tot 2005 door uitgeverij Sijfhoff uitgegeven en ging op in het nieuwe AD Groene Hart.
LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Haagsche courant compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 7,75

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 15,95
Tijdelijk uitverkocht.

Luxe mahonie cassette

Luxe mahonie cassette
+ € 64,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op vrijdag 30 juni 2006

Gebeurtenissen: Jan Peter Balkenende biedt het ontslag aan van het Kabinet-Balkenende II.
Gebeurtenissen: De dag voor de Ronde van Frankrijk krijgen 9 wielrenners, waaronder favorieten zoals Jan Ullrich enIvan Basso een startverbod wegens vermeend dopinggebruik.Het Astana - W¸rth Team kan uiteindelijk nietstarten omdat vijf van de negen renners geweerd zijn en de ploeg dus niet aan het vereiste minimum van zesrenners raakt.
Weerextremen: Warmste julimaand ooit. Dit geldt zowel voor gemiddelde, als minimum- en maximumtemperatuur.
Gebeurtenissen: Jan Peter Balkenende biedt het ontslag aan van het kabinet-Balkenende II.
Gebeurtenissen: De dag vóór de Ronde van Frankrijk 2006 krijgen 9 wielrenners, waaronder favorieten zoals Jan Ullrich en Ivan Basso een startverbod wegens vermeend dopinggebruik. Het Astana - Würth Team kan uiteindelijk niet starten omdat vijf van de negen renners geweerd zijn en de ploeg dus niet aan het vereiste minimum van zes renners raakt.

Het weer van vrijdag 30 juni 2006

Een zomerse, vrijwel onbewolkte dag met een gem. temperatuur van 20.2 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 12.6 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 26.9 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 11.6 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 6 m/s.
Het minimale zicht lag op 10-11 km en de relatieve luchtvochtigheid was 69%.

Bekijk alle weerdetails van 30-6-2006 »

Het Haagsche courant van vrijdag 30 juni 2006 (30-06-2006) als origineel krant van de geboortedag cadeau

Het Haagsche courant van vrijdag 30 juni 2006 (30-06-2006) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Haagsche courant van vrijdag 30 juni 2006 (30-06-2006) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.