Let op! Kranten uit deze periode 1943-1948 kunnen kleiner van afmeting zijn. In deze periode heerste naast voedselschaarste ook papierschaarste als gevolg van de Tweede Wereldoorlog. De periode 1944 tot en met juli 1945 zijn de kranten nog zeldzamer en bevatten deze slechts 1 pagina, maar gezien de uiterste moeilijke situatie in Nederland is het bijzonder dat deze nog zijn bewaard!
Het Financiële Dagblad is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog, als gevolg van een onder druk van de Duitse bezetter totstandgekomen fusie tussen het Amsterdamsch Effectenblad van S.G. Appeldoorn (1880-1968) en De Dagelijkse Beurscourant van H.A.H. Sijthoff (1915-2000).
Het eerste nummer verscheen op 15 september 1943. - De oudste wortel aan de stamboom van Het Financieele Dagblad, het Amsterdamsch Effectenblad, is de voortzetting van de Prys-Courant der Effecten. Deze eerste regelmatig verschijnende, zelfstandig gepubliceerde, officiële effectenprijscourant in Nederland werd in 1796 gesticht door de Amsterdamse drukker, uitgever en boekhandelaar Nicolaas Cotray. Uitgaande van dit oprichtingsjaartal, vierde Het Financieele Dagblad in 1996 het 200-jarig jubileum.
Het Financieele Dagblad, een uitgave van Hendrik Sijthoffs Financieele Bladen, begon zijn bestaan als beurskrant voor beleggers in het pandje van de Dagelijksche Beurscourant aan de Nieuwezijds Voorburgwal, ooit de Fleet Street van Amsterdam. Eind 1951 verhuisde het tiental redacteuren en de administratie naar het uit 1609 daterende gebouw Rokin 113. Hoofdredacteur was toen F. Spittel, die deze functie bekleedde van 1950 tot 1967. Hij was na S.G. Appeldoorn en B.H.A. Meijerink de derde hoofdredacteur van HFD. - Het was onder Spittels leiding dat Het Financieele Dagblad zich langzaam maar zeker verbreedde tot een weliswaar in het economische terrein gespecialiseerde, maar toch meer algemene krant. Dit streven kreeg onder meer vorm in de rubriek ‘Lijnen in kunst en samenleving’, waarmee halverwege de jaren zestig werd begonnen en die een voorloper is van het huidige zaterdagkatern Persoonlijk.
De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!
Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.
Een zomerse dag met een gem. temperatuur van 21.5 ℃.
Er viel in totaal 0.1 mm neerslag in een periode van uur. De zon scheen 10.7 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 27.9 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 15.6 ℃ bleef steken.
Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 74%.
Bekijk alle weerdetails van 15-9-1947 »Het Financiële Dagblad van maandag 15 september 1947 (15-09-1947) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Financiële Dagblad van maandag 15 september 1947 (15-09-1947) en laat u meenemen naar de tijd van toen.
Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus
geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een
certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende,
archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust
contact met ons op.