In Den Haag spreekt minister van Binnenlandse zaken mr. J.H. van Maarseveen tijdens een vergadering (met publiek) van de huishoudelijke commissie van de Centrale Commissie voor de Filmkeuring. Tijdens deze vergadering wordt afscheid genomen van de voorzitter van de commissie, David van Staveren. Van Maarseveen deelt hem zijn benoeming mee tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. De versierselen worden hem omgehangen door mr. Bijdendijk(?). Tot slot spreekt Van Staveren een dankwoord.
Onderwerpen: Ridderorden, Filmkeuring, Nederlandse Bioscoopbond, Den Haag, Nederland.
Bron: Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
In de Tweede Wereldoorlog werden vele Nederlandse kinderen van hun ouders beroofd. De Commissie voor Oorlogspleegkinderen te Amsterdam heeft de zorg voor hen op zich genomen. Onder hen bevindt zich een aantal niet nader identificeerbare kinderen. Enkele van deze onbekende kinderen worden voorgesteld en de kijkers worden opgeroepen mee te werken aan hun identificatie. SHOTS: - medewerkers van de Commissie bestuderen kinderfoto's; - camera zwenkt van foto's van kinderen naar dezelfde kinderen in levende lijve; - foto van onbekende baby; - naambord commissie op gevel.
Onderwerpen: Hulpacties, Oorlogsslachtoffers, Wezen, WO2, Tweede Wereldoorlog, Nederland.
Bron: Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Een gemiddelde dag met een gem. temperatuur van 11.5 ℃.
Er viel in totaal 0.1 mm neerslag in een periode van 0.1 uur. De zon scheen 0.3 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 16.8 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 5.3 ℃ bleef steken.
Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 93 %.
Bekijk alle weerdetails van 1-10-1948 »Historisch Archief heeft onderstaande kranten en tijdschriften leverbaar, ziet u geen selectie vermeld staand, dan kan het zijn dat er niets is verschenen vanwege een feestdag of andere reden.
Cijfers en data zijn uit diverse bronnen samen gesteld, waaronder Historisch Archief, Wikipedia, Openbeelden, CBS, CPB, SVB en het KNMI.