Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Verjaardagskrant: een speciaal cadeau voor een speciale jarige

De verjaardagskrant is een mooi cadeau om aan iemand te geven voor zijn of haar verjaardag. Of iemand nu 30 jaar is geworden, Abraham of Sara ziet of 80 wordt, iedereen vindt het leuk om te lezen wat er op de dag dat hij of zij werd geboren in de krant heeft gestaan. Met de verjaardagkrant reis je even terug in de tijd.

Zoek een op de specifieke dag:

Door te zoeken op de specifieke datum kunt u direct zien welk titels wij in ons archief op voorraad hebben!
Vrijwel alle kranten en tijdschriften kunnen we binnen 24 uur verzenden!
Zo heeft u snel & gemakkelijk een zeer speciaal geschenk in handen.

Welke jarige krijgt van jou een verjaardagskrant?

In Nederland vieren we onze verjaardag met taart en cadeaus. Mensen zingen het liedje  Happy birthday to you. Je trakteert op school of op je werk. De kamer is versierd met slingers en ballonnen. Bekenden sturen je een verjaardagskaart. Niet overal wordt op deze manier de geboortedag van de jarige Job of de jarige Jet gevierd.

Verjaardag vieren in Zweden

Kinderen in Zweden worden op hun verjaardag volop verwend. Alle kinderen uit de klas zijn voor het verjaardagsfeestje uitgenodigd. Daar waar kinderen heel veel cadeaus ontvangen, vieren volwassenen hun verjaardag alleen als ze 40 of 50 (ronde getallen) jaar worden. De Zweden vieren deze dag dan ook heel uitbundig.

Koreaanse verjaardag

In Korea wordt de eerste verjaardag van een kind al 100 dagen na de geboorte gevierd. Dit is een traditie die ook wel ‘Baekil’ wordt genoemd. Deze traditie is in het leven geroepen omdat veel pasgeboren baby’s in Korea nog geen 100 dagen oud worden. Als een baby 100 dagen oud is, is er reden voor een feestje. Een verjaardagsfeestje en kraamfeestje tegelijk. Op deze dag dienen minimaal 100 gasten een cakeje te eten. Dit brengt geluk.

Verjaardag in Mexico

Een verjaardag in Mexico wordt gevierd met de pinata. De pinata is bijvoorbeeld een ezel of een papegaai van papier-maché en gevuld met snoep, confetti en cadeautjes. Het dier wordt in een boom gehangen. Met een stok mag de jarige op het dier slaan totdat de inhoud op de grond valt.

Kinderfeestje in Egypte

Op een kinderfeestje in Egypte wordt heel veel gegeten. De kinderen worden vermaakt met optredens van onder andere goochelaars. Het feestje duurt de hele dag. Pas als alle festiviteiten voorbij zijn en iedereen naar huis is, mag de jarige de cadeautjes openmaken. 

Grootste verjaardag in Suriname
Een verjaardag in Suriname wordt altijd groots gevierd. Familie en vrienden worden uitgenodigd. Vaak komt het voor dat mensen uit de buurt op het feestgedruis afkomen en aansluiten. Naast de vele mensen die op de verjaardag aanwezig zijn, is er op een Surinaams feestje ook altijd veel eten en drinken zoals pom, roti en rum-cola. Als de partybus arriveert, wordt er tot in de late uurtjes getourd. Uiteraard ontbreekt ook dan de muziek, het eten en het drinken niet.

 

Een uniek verjaardagscadeau

Ieder land heeft haar eigen verjaardagtradities. Als we voor een verjaardag worden uitgenodigd, nemen we altijd een cadeau mee afhankelijk van de wensen van de jarige. Voor een speciale verjaardag, bijvoorbeeld als iemand 50 jaar wordt, is het leuk om een speciaal cadeau te geven. Een uniek cadeau dat de jarige niet verwacht. Dan is de verjaardagskrant heel bijzonder om te schenken.

Originele verjaardagskrant

De verjaardagskrant is de krant van de geboortedag. Een krant die destijds is gepubliceerd en bewaard is gebleven. Het is het originele exemplaar en daardoor heel uniek om te krijgen. Er zijn van de meeste kranten die in de loop der jaren zijn uitgebracht nog slechts een of twee exemplaren in originele staat bewaard.

Historisch archief

In ons historisch archief liggen meer dan drie miljoen originele kranten. Deze kranten hebben wij verkregen van bibliotheken, universiteiten en verzamelaars. Van veel kranten zijn zelfs de bijlagen nog bewaard gebleven! Hoe leuk is het om te zien welke advertenties er 50 jaar geleden in krant stonden? Kijk snel of de verjaardagskrant die jij wilt bestellen nog verkrijgbaar is!

Verjaardagkrant nog leverbaar?

In de zoekmachine op de website historisch-archief.nl is het mogelijk om te kijken of de verjaardagskrant van jouw datum nog leverbaar is. Het enige dat je hoeft te doen is de datum in te voeren. De zoekmachine kijkt welke titels nog in het archief aanwezig zijn. Kranten die niet in het archief liggen, kunnen we helaas ook niet meer leveren. Dat maakt de verjaardagskrant juist zo bijzonder! Bestel vandaag nog een krant!

Certificaat van ‘Echtheid’

Bij de verjaardagskrant leveren we een certificaat van ‘Echtheid’ mee. Dit certificaat toont aan dat de krant een origineel exemplaar is. Wij leveren geen kopieën of reproducties van oude kranten. Welke verjaardagskrant je ook bestelt, je ontvangt altijd een echte, oude krant.

Meer informatie

Heeft u vragen over de verjaardagskrant? Stuur een e-mail naar vragen@historisch-archief.nl

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.