Het bestuur van ‘Zeeuwsch Dagblad’ heeft een sterk anti-fascistische en -communistische ideologie voor ogen. De veertig leden komen uit de Nederlands Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Gemeente en de Christelijk Evangelische Gemeente. Een deel van de predikanten is tegen ‘Zeeuwsch Dagblad’. Ze vinden dat de krant een isolationistische politiek nastreeft. De bestuursleden zouden zich te veel van de buitwereld afwenden, waarop de predikanten besluiten bij de ‘Provinciale Zeeuwsche Courant’ aan te sluiten.
De doelgroep van ‘Zeeuwsch Dagblad’ is het protestants-christelijke deel van Zeeland. Er worden veel anti-socialistische en -communistische berichten geschreven. Over zondagsport, film, bioscoop en theater wordt geen woord gerept. Wat staat er dan wel in ‘Zeeuwsch Dagblad’? Abonnees worden op de hoogte gehouden van het binnen- en buitenlands nieuws en nieuws over politiek, de kerk en school. Tevens worden commentaren vermeld en zijn er rubrieken, zoals ‘Zeeuws allerlei’, ‘Zeeuwse wandelingen’ en ‘Zeeuwse Geschiedenis’. Advertenties van loterijen, bioscopen en dancings komen niet in het dagblad voor. Hierdoor loopt ‘Zeeuwsch Dagblad’ veel geld mis.
Lange tijd is ‘Zeeuwsch Dagblad’ een geduchte concurrent van ‘PCZ’ en ‘Trouw’
geweest. Echter, de concurrentie was voor het dagblad te zwaar. In 1958 neemt de nieuwsgroep ‘Nieuwe Rotterdamsche Courant’ de krant over. De nieuwsgroep besluit in september van 1962 ‘Zeeuwsche Dagblad’ niet langer uit te geven. Het ledenbestand wordt door ‘Trouw’ overgenomen.
Maak uw Zeeuwsch Dagblad nog specialer met een
geschenkverpakking
De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan
verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken!
Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette
krijgt u tevens gratis handschoenen van de
archivaris!