Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
vanaf € 56,95
  • Frankfurter Allgemeine Zeitung
  • Frankfurter Allgemeine Zeitung

Het Frankfurter Allgemeine Zeitung

De krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) is een landelijke Duitse krant waarvan het hoofdkantoor in Frankfurt am Main is gevestigd. Op 1 november 1949 verscheen de eerste editie. Tot 5 oktober 2007 was de vormgeving van de voorpagina sober. Foto's ontbraken.  

Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft van alle Duitse dagbladen het grootste bereik buiten Duitsland. De krant is geheel politiek onafhankelijk, desondanks wordt vaak gezegd dat FAZ gematigd conservatief is.

Redacteuren die in 1949 bij Frankfurter Allgemeine Zeitung in dienst traden, werkten voorheen bij Frankfurter Zeitung en de Allgemeine Zeitung in Mainz. Het dagblad ziet zichzelf als de opvolger van de Frankfurter Zeitung. De Frankfurter Zeitung verscheen in 1856 onder de naam rankfurter Geschäftsberichte. Van 1866 tot aan het verbod in 1943 werd de krant gedrukt onder de naam Frankfurter Zeitung. Door het accepteren van het Verdrag van Versailes had de redactie te maken met een vijandige houding van nationalistische kringen. De krant was niet extreem democratisch. Daardoor wilden ook veel auteurs, zoals Thomas Mann, hun werken bij Frankfurter Zeitung laten publiceren. Na de machtswisseling in 1933 duurde het nog tot 1943 dat de krant een verschijningsverbod kreeg. De laatste editie verscheen op 31 augustus 1943.

Na de oorlog probeerden veel redacteuren en journalisten de Frankfurter Zeitung opnieuw op te bouwen. De geallieerde bezettingsmacht stonden een heroprichting niet toe, omdat de krant in de tijd van het naziregime nog enkele jaren was verschenen. Daarom verscheen op 24 december 1945 het tijdschrift Die Gegenwart. Vrij snel werd het tijdschrift uitgegeven door Frankfurter Societat, die ook de rechten had op Frankfurter Zeitung

Een voormalige redacteur van Frankfurter Zeitung richtte op 29 november 1946 de Allgemeine Zeitung op, die buiten de regio van Frankfurt werd verspreid. Hij wilde met zijn krant de opvolger worden van de Frankfurter Zeitung. Op 23 september 1949 werd bekend dat de Frankfurter Zeitung weer mocht publiceren. Nog hetzelfde jaar ging de Frankfurter Zeitung samen met de Allgemeine Zeitung verder onder de naam Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Frankfurter Allgemeine Zeitung krant geboortedag als jubileumscadeau Frankfurter Allgemeine Zeitung krant geboortedag als jubileumscadeau

Maak uw Frankfurter Allgemeine Zeitung nog specialer met een geschenkverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon

Met certificaat van echtheid & archivaris handschoenen

+ € 15,95

Luxe mahonie cassette

Luxe mahonie cassette

Met certificaat van echtheid & archivaris handschoenen

+ € 64,95

Bekijk alle beschikbare data van het Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • ‹ Vorige pagina