Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
vanaf € 69,79
  • Dagblad Zuid-Holland
  • Dagblad Zuid-Holland

Het Dagblad Zuid-Holland

Het Dagblad van Zuid-holland en 's Gravenhage was een (onder verschillende namen) tussen 1708 en 1922 verschijnende krant die in Den Haag werd uitgegeven.

De eerste sporen vinden we als op 14 juni 1708 de door het stadsbestuur als courantier erkende Adriaan Pauw begint met het uitgeven van een krant, de 's-Gravenhaagsche Courant. Pauw verliet de redactie in 1733, en werd opgevolgd door ene Jacobus de Jongh. Deze raakte in 1739 echter in financiële problemen, en droeg de redactie over aan Anthoni de Groot. De lanceerde in 1744 een zusterblad, de Gazette de la Haye. De krant stelde zich (gelijk de andere lokale kranten in de republiek) aanvankelijk a-politiek op, en fungeerde als algemeen nieuwsblad. Van 1787 tot zijn vlucht naar Engeland als gevolg van de Bataafse revolutie in 1795 stond de krant achter stadhouder Willem V, en gaf zelfs een supplement uit onder de voor een republikeins land veelzeggende titel "Hofcourant" - De laatste uitgever was de firma P.E. van Staden en Zoon. De krant verscheen eerst drie keer per week, en vanaf 1856 iedere dag. De krant was een voortzetting van het Dagblad van 's Gravenhage. De teneur van deze krant wordt door sommigen als "ultra-conservatief" omschreven

Dagblad Zuid-Holland krant geboortedag als jubileumscadeau Dagblad Zuid-Holland krant geboortedag als jubileumscadeau

Maak uw Dagblad Zuid-Holland nog specialer met een geschenkverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon

Met certificaat van echtheid & archivaris handschoenen

+ € 15,95

Luxe mahonie cassette

Luxe mahonie cassette

Met certificaat van echtheid & archivaris handschoenen

+ € 64,95

Bekijk alle beschikbare data van het Dagblad Zuid-Holland

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.