Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 64,95

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 29 september. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 2 oktober verstuurd.

Frankfurter Allgemeine Zeitung van donderdag 04-11-1971

De krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) is een landelijke Duitse krant waarvan het hoofdkantoor in Frankfurt am Main is gevestigd. Op 1 november 1949 verscheen de eerste editie. Tot 5 oktober 2007 was de vormgeving van de voorpagina sober. Foto's ontbraken.  

Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft van alle Duitse dagbladen het grootste bereik buiten Duitsland. De krant is geheel politiek onafhankelijk, desondanks wordt vaak gezegd dat FAZ gematigd conservatief is.

Redacteuren die in 1949 bij Frankfurter Allgemeine Zeitung in dienst traden, werkten voorheen bij Frankfurter Zeitung en de Allgemeine Zeitung in Mainz. Het dagblad ziet zichzelf als de opvolger van de Frankfurter Zeitung. De Frankfurter Zeitung verscheen in 1856 onder de naam rankfurter Geschäftsberichte. Van 1866 tot aan het verbod in 1943 werd de krant gedrukt onder de naam Frankfurter Zeitung. Door het accepteren van het Verdrag van Versailes had de redactie te maken met een vijandige houding van nationalistische kringen. De krant was niet extreem democratisch. Daardoor wilden ook veel auteurs, zoals Thomas Mann, hun werken bij Frankfurter Zeitung laten publiceren. Na de machtswisseling in 1933 duurde het nog tot 1943 dat de krant een verschijningsverbod kreeg. De laatste editie verscheen op 31 augustus 1943.

Na de oorlog probeerden veel redacteuren en journalisten de Frankfurter Zeitung opnieuw op te bouwen. De geallieerde bezettingsmacht stonden een heroprichting niet toe, omdat de krant in de tijd van het naziregime nog enkele jaren was verschenen. Daarom verscheen op 24 december 1945 het tijdschrift Die Gegenwart. Vrij snel werd het tijdschrift uitgegeven door Frankfurter Societat, die ook de rechten had op Frankfurter Zeitung

Een voormalige redacteur van Frankfurter Zeitung richtte op 29 november 1946 de Allgemeine Zeitung op, die buiten de regio van Frankfurt werd verspreid. Hij wilde met zijn krant de opvolger worden van de Frankfurter Zeitung. Op 23 september 1949 werd bekend dat de Frankfurter Zeitung weer mocht publiceren. Nog hetzelfde jaar ging de Frankfurter Zeitung samen met de Allgemeine Zeitung verder onder de naam Frankfurter Allgemeine Zeitung.

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Frankfurter Allgemeine Zeitung compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 16,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op donderdag 4 november 1971

Het weer van donderdag 4 november 1971

Een gemiddelde, zwaar bewolkte dag met een gem. temperatuur van 10 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 11.3 m/s.
Het minimale zicht lag op 2200-2300 m en de relatieve luchtvochtigheid was 91%.

Bekijk alle weerdetails van 4-11-1971 »

Het Frankfurter Allgemeine Zeitung van donderdag 4 november 1971 (04-11-1971) als origineel krant van de geboortedag cadeau

Het Frankfurter Allgemeine Zeitung van donderdag 4 november 1971 (04-11-1971) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Frankfurter Allgemeine Zeitung van donderdag 4 november 1971 (04-11-1971) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Zomervakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 29 september. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 2 oktober verstuurd.