Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
Uitverkocht, niet meer leverbaar

Opregte Haarlemsche Courant van woensdag 24-04-1918

De Opregte Haarlemsche Courant is het oudste nieuwsblad dat thans nog verschijnt, en een van de oudste uit de geschiedenis. Het eerste nummer zag het licht in 1656
Wanneer bladen en andere bronnen in de negentiende eeuw gewag maakten van kranten, kwamen ze al gauw bij de Opregte Haarlemsche Courant terecht. Het blad werd landelijk gelezen, en genoot aanzien als neutraal, onafhankelijk blad. In 1845 werd het gekenschetst als "een eerzame, deftige matrone", die haar nieuws bracht met "flegma" en "laconisme": zij was "de hartstogtelooze par excellence". De karakteristiek lijkt niet negatief bedoeld. - De drukker Joh. Enschedé in Haarlem bouwde in de loop van de 18de eeuw een unieke collectie aan stempels en matrijzen voor letters en tekens. Dit stelde het bedrijf in staat om opvallend drukwerk te produceren, en privileges te verwerven bij de provincie voor het drukken van bijbels, een landelijk dagblad (De Opregte Haarlemsche Courant) en obligaties. Aanvankelijk verscheen de krant drie keer per week, pas in 1847 werd de krant dagelijks gedrukt. De Opregte was vooral beroemd om zijn buitenlandse berichtgeving. Hoewel er in de Republiek der Verenigde Nederlanden een vrij grote vrijheid van meningsuiting bestond was men met de binnenlandse berichtgeving een stuk voorzichtiger. Er werd wel veel aandacht besteed aan de Haagse Politiek. De leden van de Staten Generaal gaven regelmatig geheime staatsstukken vrij dat interessante artikelen opleverde
LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Opregte Haarlemsche Courant compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 16,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op woensdag 24 april 1918

Gebeurtenissen: In Middelburg wordt de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) opgericht.
Gebeurtenissen: In Middelburg wordt de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) opgericht.

Het weer van woensdag 24 april 1918

Een warme dag met een gem. temperatuur van 13.5 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 6.9 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 21.1 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 7.4 ℃ bleef steken.

Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 62%.

Bekijk alle weerdetails van 24-4-1918 »

Het Opregte Haarlemsche Courant van woensdag 24 april 1918 (24-04-1918) als origineel krant van de geboortedag cadeau

Het Opregte Haarlemsche Courant van woensdag 24 april 1918 (24-04-1918) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Opregte Haarlemsche Courant van woensdag 24 april 1918 (24-04-1918) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.