Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 83,00

Le Monde van woensdag 13-11-1991

Le Monde is een Frans dagblad dat op verzoek van Charles de Gaulle door Hubert Beuve-Méry, Christian Funck-Brentano en René Courtin in 1944 is opgericht. Het formaat werd van de voorganger, Le Temps, overgenomen. De krant wordt beschouwd als een van de belangrijkste kranten van Frankrijk. In 2017 had Le Monde nog een oplage van ruim 300.000 exemplaren die van de persen rollen. 

Nadat het Duitse leger zich uit Parijs had teruggetrokken, wilde generaal De Gaulle een krant oprichtten. Dat werd Le Monde. De oprichting vond plaats op 18 december 1944. Een dag later was de eerste editie van Le Monde een feit. Parijs was een krant rijker.

Evenals veel andere kranten in Parijs komt de krant in de middag, maar wordt de datum van de volgende dag gedrukt. Dit is een traditie. Vroeger duurde het meer dan een dag om de krant over heel Frankrijk te distribueren. Op deze manier lag Le Monde ook buiten Parijs op de dag in de kiosken dat de editie daadwerkelijk was gedateerd. Vandaag de dag gaat het distribueren veel sneller. Nog steeds ligt een editie van de volgende dag rond het eind van de middag in de kiosken van alle grote Franse steden.

Vijftig jaar na de oprichting is Le Monde ook via internet beschikbaar. Voor de Groupe Le Monde is het de belangrijkste publicatie geworden.

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Le Monde compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,75

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 14,95

Luxe mahonie cassette

Luxe mahonie cassette
+ € 54,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op woensdag 13 november 1991

Gebeurtenissen: Het Sovjet-Russisch voetbalelftal speelt zijn laatste wedstrijd tegen Cyprus.
Gebeurtenissen: Zowel bij de woning van staatssecretaris Aad Kosto van Justitie in Grootschermer als in het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag ontploft een bom. De schade is aanzienlijk, er vallen geen gewonden. De Revolutionaire Anti Racistische Actie (RARA) eist de verantwoordelijkheid op voor de aanslagen.
Gebeurtenissen: De Tilburgse krant Het Nieuwsblad verschijnt met witte plekken als gevolg van een werkonderbreking van de redactie. Deze wil dat uitgever Brabant Pers afziet van een fusie met het Brabants Dagblad.
Gebeurtenissen: Het voetbalelftal van de Sovjet-Unie speelt zijn laatste wedstrijd. Tegenstander is Cyprus.
Gebeurtenissen: Recordinternational Heinz Hermann speelt tegen Roemenië zijn 117de en laatste interland voor het Zwitsers voetbalelftal.

Het weer van woensdag 13 november 1991

Een gemiddelde, zwaar bewolkte dag met een gem. temperatuur van 6.9 ℃.

Er viel in totaal 4.4 mm neerslag in een periode van 1.8 uur. De zon scheen 1.9 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 10 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 4.7 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 15.4 m/s.
Het minimale zicht lag op 12-13 km en de relatieve luchtvochtigheid was 78%.

Bekijk alle weerdetails van 13-11-1991 »

De Le Monde van woensdag 13 november 1991 (13-11-1991) als origineel krant van de geboortedag cadeau

De Le Monde van woensdag 13 november 1991 (13-11-1991) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Monde van woensdag 13 november 1991 (13-11-1991) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.